Ko vam zmanjka idej za kosilo, je ta preprost recept prava rešitev. Združuje bogate okuse kranjskih klobas, sladkobo jabolka ter svežino pora in mlade čebule, vse skupaj pa je prelito z jajčno-smetanovo zmesjo in pečeno do zlato rjave popolnosti. Jed je primerna tako za kosilo kot za večerjo in jo lahko postrežete toplo ali hladno. Je odlična izbira, kadar nimate veliko časa za kuho, brokolijeve zloženke pa ste se že preobjedli.

Sestavine

  • 2 skodelici narezanega pora
  • 1 jabolko, narezano na tanke rezine
  • 1 mlada čebula, narezana
  • 1 žlica oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • 1/4 čajne žličke popra
  • 1/4 čajne žličke kajenskega popra
  • 1 par kranjskih klobas
  • 5 jajc
  • 120 ml mleka
  • 60 ml smetane
  • 125 g sira čedar, naribanega
  • 1 žlica sveže sesekljane bazilike

Postopek

  1. Priprava zelenjave in klobas:
    • Pečico segrejte na 190°C.
    • V litoželezni ponvi ali ponvi z debelim dnom segrejte oljčno olje na zmernem ognju.
    • Dodajte narezan por, jabolko in mlado čebulo. Začinite s soljo, poprom in polovico kajenskega popra.
    • Pražite, dokler por in čebula ne postaneta prosojna, nato povečajte ogenj in dodajte klobase.
    • Kuhajte 8-10 minut, dokler klobase ne postanejo zlato rjave. Nato jih odstavite z ognja, ohladite in narežite na kolobarje.
  2. Priprava jajčne zmesi:
    • V ločeni skledi stepite jajca, mleko, smetano, nariban sir čedar, preostali kajenski poper ter ščepec črnega popra in soli.
  3. Sestavljanje jedi:
    • Jajčno zmes prelijte v pekač za pito. Po vrhu enakomerno razporedite mešanico klobas, pora, jabolk in čebule.
  4. Peka:
    • Posodo postavite v predhodno ogreto pečico in pecite 30-35 minut, dokler se jajca popolnoma ne strdijo in jed ne postane zlato rjava.

Zloženka s klobasami in porom je jed, ki se je ne boste naveličali

Preverite tudi druge ideje za kosilo.


Zadnji prispevki

Prejšnji članek30 sekundni test, ki pokaže, ali je čas za menjavo vzglavnika
Naslednji članekAli veste, zakaj se oslič prodaja brez glave? To je razlog