Sočen in puhast kolač je odlična izbira za sladko razvajanje ob skodelici čaja ali kave. Priprava je enostavna, rezultat pa navduši.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 160 g (3/4 skodelice) sladkorja
  • 250 g (2 skodelici) bele moke
  • 50 g krompirjevega škroba
  • 16 g pecilnega praška
  • 30 ml (2 žlici) mleka
  • 60 ml (1/4 skodelice) sončničnega olja
  • 250 g navadnega jogurta
  • Naribana lupinica ene limone

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180°C. Pekač za kolač obložite s peki papirjem.
  2. V skledi zmešajte moko, presejan krompirjev škrob in pecilni prašek.
  3. V večji skledi združite sladkor in jajca, nato z električnim mešalnikom stepajte, dokler ne nastane visoka, belkasta in puhasta zmes.
  4. Po en lonček jogurta dodajte k jajčni mešanici in po vsakem dodajanju premešajte z mešalnikom.
  5. Dodajte mleko in sončnično olje, nato mešanico ponovno premešajte.
  6. Dodajte naribano limonino lupinico in znova premešajte.
  7. Suhe sestavine postopoma dodajajte k mokrim. Mešajte z mešalnikom pri nizki hitrosti in nato postopoma povečajte hitrost, dokler ne dobite gladke in homogene mase.
  8. Testo prelijte v pripravljen pekač. Pecite pri 180°C približno 50 minut. S pomočjo zobotrebca preverite, ali je kolač pečen – če zobotrebec iz testa pride čist, je kolač gotov.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Starinski makov kolač, ki so ga pekle naše babice


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe najti miško med samimi veveričkami?
Naslednji članekČe boste uporabljali te bližnjice na tipkovnici, bo vaše delo za računalnikom hitrejše