Breskvice so pecivo, ki nikoli ne sme manjkati na krožniku s piškoti ob praznovanjih. Že v otroštvu smo jih radi jedli. Čeprav je postopek priprave nekoliko dolgotrajen, je vreden vsake minute.
Sestavine
- 8 jajc
- 400 g sladkorja
- 500 ml rastlinskega olja
- 20 g vanilijevega sladkorja
- 12 g pecilnega praška
- 2 ščepca soli
- 130 g+ 500 g moke (tip 400)
- 500 g + 70 g moke (tip 550)
Polnilo
- 700 g biskvita
- 200 ml ruma
- 300 g mletih orehov
- 50 g čokolade v prahu
Barva (rumena in rdeča jedilna barva)
- 300 ml vode
- 150 do 200 g sladkorja
Postopek
- V skledo damo jajca in sladkor ter premešamo z električnim mešalnikom.
- Dodamo olje, vanilijev sladkor, pecilni prašek, sol in še naprej mešamo.
- Dodamo še 130 g moke in mešamo dalje.
- Pustimo, da stoji 1 uro na sobni temperaturi in dodamo 500 g moke ter jo vmešamo z lopatko in še 500 g druge moke.
- Pregnetemo v testo.
- Na delovno površino damo približno 70 g moke in gnetemo.
- Pečico segrejemo na 160 stopinj.
- Testo razvaljamo na trakce in oblikujemo kroglice enakih velikosti.
- Kroglice polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
- Pečemo 20 minut na 160 stopinjah.
- Ko so kroglice pečene, jih izdolbemo z nožkom na ravni površini.
- Izdolbljenemu testu dodamo marelično marmelado, rum, orehe in čokolado v prahu – naredimo maso.
- Maso damo med dva piškota in ju “zlepimo” skupaj.
- Vsako stran piškota pomakamo v jedilno barvo in povaljamo v sladkorju.
Video recept