Breskvice so pecivo, ki nikoli ne sme manjkati na krožniku s piškoti ob praznovanjih. Že v otroštvu smo jih radi jedli. Čeprav je postopek priprave nekoliko dolgotrajen, je vreden vsake minute.

Sestavine

  • 8 jajc
  • 400 g sladkorja
  • 500 ml rastlinskega olja
  • 20 g vanilijevega sladkorja
  • 12 g pecilnega praška
  • 2 ščepca soli
  • 130 g+ 500 g moke (tip 400)
  • 500 g + 70 g moke (tip 550)

Polnilo

  • 700 g biskvita
  • 200 ml ruma
  • 300 g mletih orehov
  • 50 g čokolade v prahu

Barva (rumena in rdeča jedilna barva)

  • 300 ml vode
  • 150 do 200 g sladkorja

Postopek

  • V skledo damo jajca in sladkor ter premešamo z električnim mešalnikom.
  • Dodamo olje, vanilijev sladkor, pecilni prašek, sol in še naprej mešamo.
  • Dodamo še 130 g moke in mešamo dalje.
  • Pustimo, da stoji 1 uro na sobni temperaturi in dodamo 500 g moke ter jo vmešamo z lopatko in še 500 g druge moke.
  • Pregnetemo v testo.
  • Na delovno površino damo približno 70 g moke in gnetemo.
  • Pečico segrejemo na 160 stopinj.
  • Testo razvaljamo na trakce in oblikujemo kroglice enakih velikosti.
  • Kroglice polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  • Pečemo 20 minut na 160 stopinjah.
  • Ko so kroglice pečene, jih izdolbemo z nožkom na ravni površini.
  • Izdolbljenemu testu dodamo marelično marmelado, rum, orehe in čokolado v prahu – naredimo maso.
  • Maso damo med dva piškota in ju “zlepimo” skupaj.
  • Vsako stran piškota pomakamo v jedilno barvo in povaljamo v sladkorju.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSimptomi senenega nahoda, nasveti za zdravljenje in preprečevanje
Naslednji članekUganka: Samo nekdo z ostrim vidom lahko v 15 sekundah opazi besedo ‘Wine’