Stare recepte za peciva obožujemo, tako pristni in polni okusa so, da bi bilo škoda, če bi potonili v pozabo. Tole makovo pecivo je sočno in spomni na otroške dni.
Sestavine
- 8 jajc
- 250 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 150 g masla (sobne temperature)
- 5 žlic mletih keksov
- 6 žlic ruma
- 200 g maka
- Lupina ene pomaranče
- 5 žlic mareličnega džema
- 100 g čokolade
- 3 žlice olja
Postopek
- Beljake stepite v čvrst sneg in jih postavite na stran.
- Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepite, dokler ne postane zmes svetla in kremasta.
- Dodajte maslo sobne temperature in nadaljujte s stepanjem, dokler se ne poveže.
- Mleti keks zmešajte z rumom in ga vmešajte v rumenjakovo zmes.
- Dodajte mak in naribano pomarančno lupino ter dobro premešajte.
- Na koncu nežno vmešajte beljakov sneg z lopatico, da ohranite zračnost mase.
- Maso vlijte v pekač, obložen s peki papirjem ali namazan z maslom.
- Pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 30–35 minut.
- Z zobotrebcem preverite, ali je biskvit pečen – če je zobotrebec čist, je biskvit gotov.
- Rum in marelični džem segrejte na srednji temperaturi, da dobite gladko mešanico.
- Pečen kolač prelijte z vročo mešanico in pustite, da se popolnoma ohladi.
- Čokolado stopite skupaj z oljem.
- Ohlajen kolač prelijte s čokoladnim prelivom in pustite, da se strdi.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za slastne muffine z limono in makom, ki navdušijo vsakogar
Zadnji prispevki
- Tako se znebite občutka krivde, ko rečete “ne”
- Recept za čokoladno pecivo s skuto in malinami – božanskega okusa
- Shranjevanje brez napak: 10 živil, ki jih večina ljudi napačno shranjuje
- Ti triki za zlaganje rjuh vam bodo prihranili živce (in prostor)
- Ta faza je zelo pomembna, če želite dober pridelek paprike
- Naredi sam: Okrasne blazine iz starih majic (brez šivanja)