Stare recepte za peciva obožujemo, tako pristni in polni okusa so, da bi bilo škoda, če bi potonili v pozabo. Tole makovo pecivo je sočno in spomni na otroške dni.

Sestavine

  • 8 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 150 g masla (sobne temperature)
  • 5 žlic mletih keksov
  • 6 žlic ruma
  • 200 g maka
  • Lupina ene pomaranče
  • 5 žlic mareličnega džema
  • 100 g čokolade
  • 3 žlice olja

Postopek

  1. Beljake stepite v čvrst sneg in jih postavite na stran.
  2. Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepite, dokler ne postane zmes svetla in kremasta.
  3. Dodajte maslo sobne temperature in nadaljujte s stepanjem, dokler se ne poveže.
  4. Mleti keks zmešajte z rumom in ga vmešajte v rumenjakovo zmes.
  5. Dodajte mak in naribano pomarančno lupino ter dobro premešajte.
  6. Na koncu nežno vmešajte beljakov sneg z lopatico, da ohranite zračnost mase.
  7. Maso vlijte v pekač, obložen s peki papirjem ali namazan z maslom.
  8. Pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 30–35 minut.
  9. Z zobotrebcem preverite, ali je biskvit pečen – če je zobotrebec čist, je biskvit gotov.
  10. Rum in marelični džem segrejte na srednji temperaturi, da dobite gladko mešanico.
  11. Pečen kolač prelijte z vročo mešanico in pustite, da se popolnoma ohladi.
  12. Čokolado stopite skupaj z oljem.
  13. Ohlajen kolač prelijte s čokoladnim prelivom in pustite, da se strdi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za slastne muffine z limono in makom, ki navdušijo vsakogar


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako naredite 10.000 korakov, ne da bi zapustili hišo
Naslednji članekKako dolgo zdrži mleto meso v zamrzovalniku?