Fritule so odlična poslastica, ki jo lahko pripravimo hitro in brez zapletenih postopkov. Okusne, mehke in z rahlo hrustljavo skorjico – idealne za pustne dni ali kadar si zaželimo nekaj sladkega.

Sestavine

  • 180 ml jogurta
  • 1 jajce
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • Ščepec soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 čep ruma ali žganja
  • 1 žlička cimeta
  • 1 l olja za cvrtje

Postopek

  1. V posodo dodamo jogurt, jajce, vaniljev sladkor, sol, sladkor, moko, pecilni prašek, rum in cimet.
  2. Vse sestavine zmešamo z električnim mešalnikom, dokler ne dobimo gladkega in enotnega testa.
  3. V lonec z ozkim premerom nalijemo olje – pomembno je, da je dovolj globoko, da fritule lepo plavajo.
  4. Olje segrejemo na višji temperaturi, nato jo nekoliko zmanjšamo.
  5. Da preverimo pravo temperaturo, v olje potopimo leseno kuhalnico – če se okoli nje začnejo delati majhni mehurčki, je olje pripravljeno za cvrtje.
  6. Dve žlici za kratek čas pomočimo v vroče olje.
  7. Z eno žlico zajamemo malo testa, z drugo pa ga potisnemo v olje.
  8. Postopek ponavljamo, dokler ne napolnimo lonca, pri tem pa pazimo, da fritule ne bodo preveč skupaj.
  9. Med pečenjem se fritule običajno same obračajo, lahko jim malo pomagamo s kuhalnico.
  10. Ko so zlato rjave, jih poberemo iz olja in položimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da vpijejo odvečno maščobo.
  11. Po želji fritule potresemo s sladkorjem v prahu, prelijemo s stopljeno čokolado ali eurokremom.
  12. Postrežemo tople in uživamo v njihovi mehki sredici in hrustljavi skorjici!

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Krofi iz pečice, da bo pust malo lažji


Zadnji prispevki

Prejšnji članek10 vrst raka, ki jih lahko povzroči cigaretni dim
Naslednji članekTako enostavno je narediti domače čistilo za okno