Bezeg že cveti po obronkih travnikov, zato ga mnogi že pobirajo za pripravo različnih sladic, jedi in seveda za pripravo sirupa. Če še niste med njimi, pohitite, kmalu bo odcvetel in škoda bi bilo, da iz njega ne bi pripravili okusnega sirupa.

Sestavine

  • 30 bezgovih cvetov
  • 3 kg sladkorja
  • 3 limone
  • 3 l vode
  • 3 citronske kisline (ta majhne vrečkice)

Postopek

Vodo in sladkor zavrite v večjem loncu, da se sladkor stopi. Ko se voda malo shladi, dodajte bezgove cvetove, ki ste jih predhodno očistili, limono, narezano na rezine in citronsko kislino. Pokrito pustite stati 48 ur, nato precedite in prelijete v steklenice, ki ste jih predhodno ogreli v pečici, dobro zaprite in shranite v hladnem, temnem prostoru.

 

Prejšnji članekKako staršem predstaviti novega partnerja?
Naslednji članekSuperživila: Muha ali dejstvo?