Ker prihaja zadnji mesec v letu, je čas, da iz naših beležnic potegnemo recepte za najboljše sladice. Ena takšnih so zagotovo odlične boemske kocke, tradicionalno kremastp pecivo, ki s svojim odličnim okusom vedno navduši vsakogar, ki ga poskusi.
Sestavine
Biskvit:
- 10 beljakov
- 180 g sladkorja
- 200 g mletih orehov
- 100 g čokolade v prahu
- 100 g navadne moke
Krema:
- 500 ml mleka
- 10 rumenjakov
- 80 g navadne moke
- 180 g sladkorja
- 200 g masla pri sobni temperaturi
Glazura:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice olja
- 4 žlice mleka
Postopek
- Beljake stepemo v čvrst sneg.
- Med mešanjem jim postopoma dodajamo sladkor, da se ta raztopi in beljakov sneg postane čvrst.
- Nato dodamo mlete orehe, presejano čokolado v prahu in navadno moko.
- Vse skupaj zmešamo z metlico.
- Zmes razdelite na štiri enake dele.
- Iz pečice vzamemo pekač, nanj položimo peki papir in model brez dna velikosti 30×20 cm.
- Zmes za prvo skorjo vlijemo in poravnamo.
- Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 10 minut.
- Ko je skorja pečena, jo pustimo nekaj minut, da se ohladi in jo z nožem ločimo od modela.
- Na enak način spečemo še tri preostale biskvite, ki jih pustimo, da se ohladijo.
- Za kremo zmešamo moko in sladkor ter dodamo približno polovico mleka.
- Vse premešamo, da ni grudic, nato dodamo rumenjake in vse dobro premešamo.
- Preostalo mleko zavremo in ko zavre odstavimo na stran.
- Prilijemo premešano zmes, vrnemo na ogenj in mešamo dokler se krema ne skuha.
- Kremo pokrijemo s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica in pustimo, da se ohladi.
- Če folije za živila nimate, kremo občasno premešajte po vrhu.
- Ko se krema ohladi, penasto stepemo maslo sobne temperature.
- Po malem dodajamo smetano in vsakič dobro premešamo z mešalnikom.
- Kremo razdelimo na tri enake dele.
- Nato sledi zlaganje.
- Eno skorjo položimo na dno pekača s peki papirjem navzgor, nato ločimo papir od skorje.
- Nanesite eno kremo in jo dobro zgladite.
- Položimo drugo skorjo, ločimo papir in nežno pritisnemo s prsti, da se skorja poveže s kremo.
- Kremo ponovno damo na skorjo.
- Enako ponovimo s tretjo skorjo in tretjo kremo.
- Položimo četrto skorjo in pritisnemo s prsti, da se poveže s kremo.
- Za glazuro na sopari stopimo čokolado za kuhanje z mlekom in oljem.
- Glazuro prelijemo po torti in jo zgladimo.
- Torto pred rezanjem hladimo v hladilniku vsaj 5 ur, najbolje pa čez noč
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?
- Recept za slastnega piščanca po mediteransko – zdrav in enostaven obrok