Sezona stročjega fižola je na vrhuncu in kako bi ga drugače porabili, če ne v golažu iz njega oziroma boranji. Najboljšo so pripravljale naše stare mame, zato smo eno izmed njih povprašali po receptu.
Sestavine
- 500 g stročjega fižola
- 300 g mesa (narezan na kocke – svinjina, piščančje, puranje)
- 1 rumena paprika
- 3 paradižniki
- 1 čebula
- sol
- poper
- lovorov list
- olje
Postopek
- Na olju prepražimo čebulo, ki ji nato dodamo na kocke narezano meso.
- Pustimo, da se zapeče, nato dodamo sesekljan paradižnik, papriko, poper, lovorov list in očiščen stročji fižol ter solimo po okusu.
- Kuhamo približno 30 minut, oziroma dokler fižol ni popolnoma kuhan. Po želji lahko boranji na začetku dodamo tudi na kolutke narezan korenček in na kocke narezan krompir (vendar tega originalni recept ne vsebuje).
- Če vam je boranja preredka jo lahko zgostimo s škorbom.
NAREDITE TUDI:
- Recept: Najboljši vloženi stročji fižol v slanici
- Recept: Kuhan stročji fižol v paradižnikovi omaki
- Recept: Italijanska fižolova juha (zelo okusna)
Zadnji prispevki
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah