Sezona stročjega fižola je na vrhuncu in kako bi ga drugače porabili, če ne v golažu iz njega oziroma boranji. Najboljšo so pripravljale naše stare mame, zato smo eno izmed njih povprašali po receptu.

Sestavine

  • 500 g stročjega fižola
  • 300 g mesa (narezan na kocke – svinjina, piščančje, puranje)
  • 1 rumena paprika
  • 3 paradižniki
  • 1 čebula
  • sol
  • poper
  • lovorov list
  • olje

Postopek

  • Na olju prepražimo čebulo, ki ji nato dodamo na kocke narezano meso.
  • Pustimo, da se zapeče, nato dodamo sesekljan paradižnik, papriko, poper, lovorov list in očiščen stročji fižol ter solimo po okusu.
  • Kuhamo približno 30 minut, oziroma dokler fižol ni popolnoma kuhan. Po želji lahko boranji na začetku dodamo tudi na kolutke narezan korenček in na kocke narezan krompir (vendar tega originalni recept ne vsebuje).
  • Če vam je boranja preredka jo lahko zgostimo s škorbom.

NAREDITE TUDI:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDo kdaj in kje v Sloveniji rastejo najboljše užitne gobe?
Naslednji članekTako lahko pomagate ljudem, ki so jih prizadele poplave