Sezona stročjega fižola se je že pričela in vsi (ja, dejansko res vsi) pred kuhanjem stročjemu fižolu odrežemo špičke. Ste se kdaj vprašali zakaj?
Rezanje špičk izhaja iz preteklosti, ko so po naših vrtovih in njivah rastle drugačne sorte nizkega fižola – te sorte so imele trde nitke, ki jih je bilo težko pojesti. Špičke pri fižolu so rezali, zato da so lahko hkrati odstranili tudi težko prebavljive in neprijetne nitke. Danes takšnega fižola več ne vzgajamo, zato je rezanje špičk nepotrebno. Fižol bo ravno tako okusen kot, če jih ne bi imel. Preverite.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Če imate dober vid, boste našli vseh 10 skritih živali
- Čistila za WC školjko v resnici sploh ne potrebujete, nadomestite ga lahko s tem (in tudi druga čistila)
- Okusni čokoladni grižljaji brez dodanega sladkorja
- Optična iluzija: Vam uspe najti poškodovan lopar v 10 sekundah?
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega