Tudi v poletnih mesecih se priležejo čokoladne sladice. Še posebej takšne, ki jih hitro zmanjka, še preden bi se uspele stopiti.

Sestavine

  • 100 g piškotov savoiardi
  • 150 ml mleka
  • 1 jajce
  • 40 g sladkorja
  • 40 g koruznega škroba
  • 500 ml mleka
  • Vanilija
  • 200 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade.

Postopek

  • Piškote pomakamo v mleko in jih položimo po dnu pekača.
  • V kozico damo jajce, sladkor in dobro premešamo.
  • Dodamo koruzni škrob in znova premešamo, da dobimo gladko zmes.
  • Prilijemo mleko in vmešamo zmes, da je brez grudic.
  • Damo na nizek ogenj in mešamo, dokler se zmes ne zgosti.
  • Vmešamo aromo vanilije in prelijemo čez piškotno dno.
  • Počakamo, da se ohladi in pripravimo glazuro.
  • Sladko smetano in čokolado skupaj stopimo v mikrovalovni pečici ali nad ognjem.
  • Premešamo, da dobimo gladko teksturo, ki jo prelijemo čez kremo.
  • Posujemo z mrvicami za okras in znova hladimo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Zelo okusna malinova torta, hitra in enostavna
Naslednji članekS hrano proti komarjem. To so živila, ki jih odbijajo