Tudi v poletnih mesecih se priležejo čokoladne sladice. Še posebej takšne, ki jih hitro zmanjka, še preden bi se uspele stopiti.
Sestavine
- 100 g piškotov savoiardi
- 150 ml mleka
- 1 jajce
- 40 g sladkorja
- 40 g koruznega škroba
- 500 ml mleka
- Vanilija
- 200 ml sladke smetane
- 150 g temne čokolade.
Postopek
- Piškote pomakamo v mleko in jih položimo po dnu pekača.
- V kozico damo jajce, sladkor in dobro premešamo.
- Dodamo koruzni škrob in znova premešamo, da dobimo gladko zmes.
- Prilijemo mleko in vmešamo zmes, da je brez grudic.
- Damo na nizek ogenj in mešamo, dokler se zmes ne zgosti.
- Vmešamo aromo vanilije in prelijemo čez piškotno dno.
- Počakamo, da se ohladi in pripravimo glazuro.
- Sladko smetano in čokolado skupaj stopimo v mikrovalovni pečici ali nad ognjem.
- Premešamo, da dobimo gladko teksturo, ki jo prelijemo čez kremo.
- Posujemo z mrvicami za okras in znova hladimo.