Letošnja jesen nas je bogato obdarila tudi z orehi in da ne bi iz njih pripravljali le orehove potice, smo vam pripravili recept za čokoladno-orehovo sladico, ki je veliko bolj enostavna za pripravo kot potica.
Sestavine
- 200 g piškotov
- 160 g masla
- 300 g kremnega sira
- 200 g orehov
- 250 g kuhanega kondenziranega mleka
- 160 g bele čokolade
- 100 g mlečne čokolade.
- 200 g sladke smetane
Postopek
- 200 g piškotov nalomimo in zdrobimo v sekljalniku. Če ga nimamo, lahko uporabimo vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. Prestavimo jih v skledo.
- Zdrobljenim piškotom dodamo 80 g stopljenega masla in premešamo.
- Pekač za torte (premera 18 cm) obložimo s polovico mešanice piškotov in dobro potisnemo na dno, da dobimo podlago.
- V skledo damo 150 g kremnega sira, 40 g masla in stepamo, da se sestavini med seboj povežeta. Stopimo 90 g bele čokolade in jo prilijemo k mešanici masla in kremnega sira. Znova premešamo.
- Stepemo 50 g sladke smetane in jo rahlo vmešamo v kremo.
- Kremo namažemo na piškotno dno ter postavimo v hladilnik za eno uro.
- Sesekljamo 200 g orehov.
- Kuhano kondenzirano mleko stepemo z električnim mešalnikom in mu dodamo sesekljane orehe. Premešamo.
- V skledo damo 150 g kremnega sira in 40 g masla, premešamo z električnim mešalnikom ter dodamo 80 g stopljene bele čokolade in znova premešamo.
- Stepemo še 50 ml sladke smetane in dodamo v kremo.
- Iz hladilnika vzamemo pecivo in najprej premažemo s polovico mešanice orehov in kondenziranega mleka, nato z belo kremo s sladko smetano.
- Znova postavimo v hladilnik za eno uro.
- Pripravimo preliv: Vmešamo 100 g tople sladke smetane in 100 g čokolade, prelijemo čez ohlajeno torto.
- Po vrhu posujemo z orehi.
- Postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, najbolje kar čez noč.