Čudovita kombinacija malin in čokolade, ki vas bo navdušila. Priprava je nekoliko bolj zamudna, vendar je zelo enostavna in ne bo vam žal, če jih boste pripravili.

Sestavine

Biskvit (spečemo dva)

Za enega:

  • 4 beljaki
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 žlice mletih orehov, lešnikov, piškotov ali drobtin
  • 1 polna žlica moke
  • 2 žlici kakava
  • pol žličke ali 5 gramov pecilnega praška

Čokoladni nadev:

  • 8 rumenjakov
  • 8 žlic sladkorja
  • 3 žlice kakava
  • 2 polni žlici moke
  • 500 ml mleka
  • 200 g temne čokolade
  • 150 gr margarine ali masla

Malinov žele:

  • 500 g malin
  • 7 žlic sladkorja
  • 100 + 100 ml vode
  • 40 gramov malinovega pudinga
  • 1 polna žlica moke

Postopek

  • Vklopimo pečico, da se segreje na 180 stopinj.
  • Beljake stepemo s sladkorjem, nato dodamo mlete orehe, lešnike, piškote ali drobtine.
  • Moko, kakav in pecilni prašek presejemo, nato vse skupaj zmešamo z lopatko.
  • Prelijemo v obložen pekač 35x25cm in pecite 13 do 14 minut.
  • Odstranite papir s hladnih kor.
  • Isti postopek ponovite še enkrat.
  • Za nadev zmešamo rumenjake, sladkor, moko in kakav.
  • Prilijemo malo mleka od 500 ml, preostalo mleko pa postavimo na ogenj, da zavre.
  • Preden mleko zavre, zavremo mešanico z rumenjaki, zmanjšamo ogenj in mešamo, dokler se ne zgosti.
  • Odstranite z ognja, položite na folijo in pustite, da se ohladi.
  • Za žele v ponev dajte maline, sladkor in 100 ml vode.
  • Postavimo na ogenj, da zavre in ko zavre, kuhamo minuto.
  • Puding, moko in preostalih 100 ml vode penasto umešamo, nato pa vanjo zavremo maline.
  • Hitro se bo zgostilo, zato ostanite tam in mešajte.
  • Odstranite z ognja, da se ohladi.
  • Topel žele premažite po obeh korah in pustite, da se ohladi in strdi, le da se ohladi tudi čokoladni nadev.
  • Za čokoladno kremo posebej stepite maslo ali margarino.
  • Ohlajen rumenjakov puding stepemo, nato dodamo k maslu in stepamo.
  • Ne dodajte celotne mešanice naenkrat, dodajte jo 2- ali 3-krat.
  • Čez malinov žele nanesemo polovico čokoladne kreme, nanjo položimo drugo skorjo z želejem, nato pa prelijemo s preostankom čokoladne kreme.
  • Na vrhu bi morala biti čokoladna glazura, natančneje ganache, ki ga naredite iz cca 200 ml sladke smetane in 120 g temne čokolade.
  • V vročo sladko smetano damo na koščke narezano čokolado in mešamo dokler se ne zgosti.
  • Prelijemo po torti in zgladimo.
  • Na torto lahko daste karkoli želite, za tiste, ki niste ravno ljubitelji močnega okusa čokolade, priporočam stepeno smetano. Stepena smetana ga bo razredčila.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSamo najbolj inteligentni ljudje bodo lahko opazili žival na ilustraciji v 10 sekundah
Naslednji članekZnak visokega holesterola, ki ga lahko opazimo na stopalih