Ko si zaželite nekaj slastno čokoladnega, vam priporočamo spodnji recept. Čokoladno pecivo brez moke in brez glutena, ki bo preseglo vaša pričakovanja. Obljubimo.

Sestavine za pekač (38 x 26 cm):

  • 120 g temne čokolade
  • 30 g masla
  • 30 ml mleka
  • 4 beljaki
  • ščep soli
  • 50 g sladkorja
  • 4 beljaki
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Krema:

  • 150 g temne čokolade
  • 400 g sladke smetane
  • 30 g sladkorja

Glazura:

  • 50 g kakava v prahu
  • 115 g sladkorja
  • 85 ml vode
  • 85 g sladke smetane
  • želatina

Postopek

V skledo vsujemo čokoladne kapljice in dodamo maslo. Stopimo nad vodno kopeljo in premešamo. Dodamo mleko in znova premešamo, da dobimo bolj tekočo maso. Ločimo rumenjake od beljakov. K beljakom dodamo ščep soli in jih stepemo v trd sneg ter počasi dodajamo sladkor. Rumenjakom dodamo vanilijev ekstrakt in jih stepemo do puhastega, dodamo stopljeno čokoladno mešanico in premešamo, da se sestavine med seboj dobro povežejo. Sedaj dodamo še eno tretjino snega beljakov ter premešamo in mešanico dodamo k preostalim beljakom (v tem vrstnem redu). Položimo v pekač, zgladimo in pečemo pri 170 stopinjah približno 20 minut.

Ko je biskvit pečen, ga previdno prestavimo iz pekača na peki papir. Pustimo, da se ohladi. V tem času pripravimo kremo. Čokolado in 90 g smetane (preostalih 310 g smetane stepite) skupaj stopimo nad vodno kopeljo ter mešanici primešamo tretjino stepene smetane. Premešamo in dodamo mešanico k preostalima dvema tretjinama smetane. Znova dobro premešamo

Ohlajen biskvit razdelimo na 3 enakomerne dele in na prvi oblat previdno namažemo čokoladno kremo. Pokrijemo z drugo tretjino in znova premažemo, vse dokler ne zmanjka biskvita. Na koncu premažemo celotno površino.

Pripravimo želatino iz navodil na vrečki. V kozico dodamo kakav, sladkor, vodo in smetano, dobro premešamo in segrevamo do vretja. Pustimo, da se čisto malo ohladi in primešamo želatino. Precedite skozi cedilo, postavite na stran za dobri dve uri in prelijte preko peciva.

Video recept:


Zadnji prispevki

Prejšnji članek6 skrivnosti Japoncev, ki jih lahko uporabimo za daljše in bolj zdravo življenje
Naslednji članekBrezplačna 4-dnevna online delavnica o hipnozi – HIPNO diploma