Paprike, polnjene s kuskusom, črnimi olivami, češnjevimi paradižniki, mocarelo in kaprami, so osvežujoča in lahka jed, ki združuje okuse Mediterana.

Sestavine

  • 3 paprike
  • 60 g (1 skodelica) kuskusa
  • 240 ml (1 skodelica) juhe (zelenjavne ali piščančje)
  • 50 g črnih oliv
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • Kapre (po okusu)
  • 120 g mocarele
  • Bazilika
  • Sol in poper po okusu
  • Ekstra deviško oljčno olje

Postopek

  1. Paprike položite na rezalno desko in jih po dolžini prerežite na pol. Odstranite notranji del z jedrci.
  2. V majhno posodo dodajte kuskus in juho. Premešajte, da se kuskus navlaži, in ga pustite stati nekaj minut, da vpije vso tekočino.
  3. V večji skledi zmešajte pripravljeni kuskus s črnimi olivami, narezanim češnjevim paradižnikom, kaprami, mocarelo, narezano baziliko, soljo in poprom.
  4. Polovičke paprik napolnite z mešanico kuskusa in jih položite v pekač.
  5. Paprike pokapajte z malo oljčnega olja in jih postavite v predhodno ogreto pečico na 180°C. Pecite 40 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRazkrivamo skrivnosti, ki vas bodo popeljale do lepih in zavidljivih las
Naslednji članekOptična iluzija: Najdite skrito mačko na sliki v manj kot 20 sekundah