Okusna in enostavna čokoladna sladica, ki jo lahko pripravi vsak. Je zelo nežna in jo obožujejo tako odrasli kot otroci. Je hitro pripravljena, zato je primerna za vse, ki težko najdejo čas za peko.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
  • 50 ml rastlinskega olja
  • 50 ml mleka
  • 100 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 100 g sira ricotta
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 15 g kakava
  • 150 ml stepene smetane
  • 120 g arašidov
  • 120 g bele čokolade
  • 30 ml rastlinskega olja
  • arašidi
Recept: Čokoladna sladica, ki tako navduši, da vsi hočejo še en kos!
Biskvit zavijemo v rolado. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Ločimo rumenjake in beljake.
  • V skledo damo rumenjake, jim dodamo 80 g sladkorja, vanilijev sladkor in dobro premešamo.
  • Prilijemo 50 ml olja in nadaljujemo z mešanjem.
  • Dodamo še 50 ml mleka in penasto umešamo.
  • V skledo presejemo še moko in dodamo pecilni prašek ter narahlo vmešamo.
  • Beljake stepemo skupaj s sladkorjem v prahu, da dobimo čvrst sneg, ki ga z lopatko počasi vmešamo v jajčno maso.
  • Pekač velikosti 35 x 24 cm obložimo s peki papirjem in vanj dodamo maso.
  • Pečemo 20 minut na 180 stopinjah.
  • Odstranimo iz pekača, zavijemo v rolado in pustimo, da se ohladi.
  • V tem času pripravimo kremo.
  • V skledo damo ricotto in 40 g sladkorja v prahu – zmešamo.
  • Dodamo še kakav v prahu in 150 ml smetane za stepanje, dobro premešamo, da dobimo čvrsto kremo.
  • Kremo namažemo čez biskvit in ga znova zavijemo.
  • Stopimo belo čokolado in ji prilijemo 30 ml rastlinskega olja. Ko dobro premešamo, dodamo v preliv še zdrobljene arašide.
  • Prelijemo čez rolado in jo postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.

Video recept

Še nekaj preprostih sladic:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekImate neprijetne vonjave iz odtoka? To je način, da se jih rešite
Naslednji članekOptična iluzija: Najdete krompir med hrčki v samo 7 sekundah