Bučni zavitek oziroma naši sosedje ji rečejo kar bučna pita. Vlečeno testo, v katerem se skriva nadev iz buč, ni še nikogar razočaral. Kot prigrizek ali samostojna jed z jogurtom.

Sestavine

  • buča 1 kg
  • olje
  • moka 1 kg
  • pol litra mleka
  • maslo 20 g

Postopek

  • Za testo: 1 kg moke, 5 žlic olja, 1 žlica soli in malo tople vode. Naredimo 3 krogle in ni pravega razmerja za vodo, praviloma jo dodajamo postopoma, dokler testo ni več lepljivo.
  • Testo pustimo počivati ​​30 minut na sobni temperaturi.
  • Testo ločimo in razvaljamo na 3 rezance, ki jih premažemo z malo olja in pustimo še dodatnih 15 minut na sobni temperaturi.
  • Testo je fino in se bo lepo razvleklo. Okrogla ali kvadratna miza – ni pomembno
  • Odvisno od velikosti rezancev, ki smo jih razvaljali, jih bomo razrezali na 2 ali 3 dele in napolnili z bučo, ki smo jo narezali in malo posolili
  • Rezance razporedimo po pekaču v krogih, s tem, da bomo zadnji rezanec morali potegniti v notranjost z nožem
  • Po želji lahko pito takoj narežete na trikotnike, ali pa tudi ni treba. Premažemo z malo olja in pečemo približno 30 minut na 250°C – dokler lepo ne porjavi.
  • Ob strani bomo v lonec vlili 500 ml mleka, 1 čajno žličko soli in 20 g masla. Naj zavre
  • Ko je pita pečena, jo prelijemo z omako, ki smo jo naredili, z nožem malo dvignemo, da se bolje vpije in postavimo nazaj v pečico le še za nekaj minut.

Video recept

Vlečeno testo lahko seveda tudi kupite.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli čokolada povzroča akne in kako ustaviti izbruhe po zaužitju
Naslednji članekKako skrbeti za fuksijo?