Bučni zavitek oziroma naši sosedje ji rečejo kar bučna pita. Vlečeno testo, v katerem se skriva nadev iz buč, ni še nikogar razočaral. Kot prigrizek ali samostojna jed z jogurtom.
Sestavine
- buča 1 kg
- olje
- moka 1 kg
- pol litra mleka
- maslo 20 g
Postopek
- Za testo: 1 kg moke, 5 žlic olja, 1 žlica soli in malo tople vode. Naredimo 3 krogle in ni pravega razmerja za vodo, praviloma jo dodajamo postopoma, dokler testo ni več lepljivo.
- Testo pustimo počivati 30 minut na sobni temperaturi.
- Testo ločimo in razvaljamo na 3 rezance, ki jih premažemo z malo olja in pustimo še dodatnih 15 minut na sobni temperaturi.
- Testo je fino in se bo lepo razvleklo. Okrogla ali kvadratna miza – ni pomembno
- Odvisno od velikosti rezancev, ki smo jih razvaljali, jih bomo razrezali na 2 ali 3 dele in napolnili z bučo, ki smo jo narezali in malo posolili
- Rezance razporedimo po pekaču v krogih, s tem, da bomo zadnji rezanec morali potegniti v notranjost z nožem
- Po želji lahko pito takoj narežete na trikotnike, ali pa tudi ni treba. Premažemo z malo olja in pečemo približno 30 minut na 250°C – dokler lepo ne porjavi.
- Ob strani bomo v lonec vlili 500 ml mleka, 1 čajno žličko soli in 20 g masla. Naj zavre
- Ko je pita pečena, jo prelijemo z omako, ki smo jo naredili, z nožem malo dvignemo, da se bolje vpije in postavimo nazaj v pečico le še za nekaj minut.
Video recept
Vlečeno testo lahko seveda tudi kupite.
Zadnji prispevki
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?
- Recept za slastnega piščanca po mediteransko – zdrav in enostaven obrok
- Na takšen način lahko nadomestite sladkor v sladicah, da bi bile bolj zdrave