Je še kdo, ki v poletnih dneh izgubi voljo do kuhanja? Razlogov je več, a rešitev je ena – lotite se priprave enostavnih in hitro pripravljenih obrokov. Eden izmed njih so zagotovo testenine z ragu omako. Razlikujejo se od klasične bolonjske omake, vendar zato niso nič manj okusne.

Sestavine

  • čebula
  • korenček
  • 400 g mletega govejega mesa
  • paradižnikova mezga
  • paradižnikova omaka (pomi)
  • testenine
  • peteršilj
  • sol, poper, suha mešanica začimb

Postopek

  • Čebulo pražimo 5 minut. Korenje naribamo in še malo popražimo. Prilijemo le 20 ml vode za dušenje čebule in korenja.
  • Dodamo eno žlico paradižnikove mezge in vse premešamo.
  • V skledo dodamo 400 g mletega mesa in vse dobro premešamo. Dušimo 10 minut.
  • Testenine pripravimo po navodilih na vrečki.
  • Mletemu mesu dodamo paradižnikovo omako in pustimo 5 minut. Po potrebi dodamo še malo vode.
  • Po okusu začinimo in dodamo peteršilj.
  • Testenine precedimo in združimo z omako. Dobro premešamo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek7 nasvetov za zdrav življenjski slog v odrasli dobi: dobre navade so pomembne
Naslednji članekRecept za sladico z banano, jagodami in kivijem – odlična za osvežitev