Prihaja sezona bučk in bučke vsako leto bogato obrodijo. Obstaja več različnih načinov priprave in vedno je dobro, če odkrijete še kakšnega novega. Pripravite jih po spodnjem receptu in navdušeni boste.

Sestavine

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 bučki
  • 6 strokov česna
  • 1/4 skodelice svežega peteršilja
  • morska sol in črni poper

Postopek

  • Narežite 2 bučki (oprani in popivnani) na debele kolobarje, debele 1,25 cm, začinite bučke z morsko soljo na obeh straneh, nato dodajte v cedilo in pustite počivati ​​30 minut.
  • Medtem grobo sesekljajte 6 strokov česna in dodajte v možnar, grobo sesekljajte 1/4 skodelice (15 gramov) svežega peteršilja in dodajte v možnar, začinite z malo morske soli in pretlačite, dokler se dobro ne združijo.
  • Po 30 minutah rezine bučk preložite na nekaj papirnatih brisač (v eni plasti) in popolnoma posušite, začinite s črnim poprom samo na eni strani.
  • Ponev segrejte na srednje močnem ognju, po 3 minutah dodajte 2 žlici (30 ml) ekstra deviškega oljčnega olja in začnite dodajati rezine bučk v eni plasti, tako da kuhate v serijah po 2 minutah in pol. Obrnite rezine bučk, da se popečejo še na drugi strani, po skupnem času pečenja – 5 minut odstranite bučke iz ponve in jih preložite v posodo s papirnatimi brisačami, nadaljujte s kuhanjem v serijah, dokler ne končate.
  • Ko so vse bučke pečene, jih preložite v servirno posodo, nato pa v isti ponvi znižajte na nizek do srednji ogenj, dodajte 1 žlico (15 ml) ekstra deviškega oljčnega olja ter mešanico česna in peteršilja, premešajte in kuhajte 25 do 30 sekund, nato mešanico česna in peteršilja enakomerno porazdelite po bučkah.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdite skrit žar na sliki. Časa imate le 20 sekund
Naslednji članekAli prepoznate psihopata: Ti vedenjski znaki jih izdajo