Dandanes se najpogosteje odločamo za recepte, ki jih lahko pripravimo hitro in enostavno ter po okusu ne zaostajajo pred tistimi, za katere bi potrebovali več časa.
Eden od teh receptov je češnjev zavitek. Čeprav so ga naše babice pripravljale iz domačega testa, je prav tako okusen iz kupljenega z višnjevim nadevom.
Sestavine
- 300 g vlečenega testa v listih
- 180 ml jogurta
- 100 ml olja
- 150 g zdroba
- vrečka pecilnega praška
- 2 jajci
- 500 g češenj
- 50 g sladkorja v prahu
Postopek
- V skledi zmešamo jogurt, olje, zdrob, jajca in pecilni prašek.
- Vzamemo testo, ga premažemo s tem nadevom, nanj položimo drugi list in tudi tega premažemo z nadevom. Drug list pokrijemo s tretjim, nato pa na tretjega položimo tretjino češenj. Zvijemo v nekoliko širši svaljek in ga položimo v pomaščen pekač.
- Na enak način uporabimo preostale liste, nadev in češnje.
- Pekač z zvitki postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno pol ure.
- Ko se zvitki ohladijo, jih potresemo s sladkorjem v prahu, narežemo na rezine in postrežemo.