Dandanes se najpogosteje odločamo za recepte, ki jih lahko pripravimo hitro in enostavno ter po okusu ne zaostajajo pred tistimi, za katere bi potrebovali več časa.

Recept: Češnjev zavitek (štrudl) z neverjetno okusnim polnilom

Eden od teh receptov je češnjev zavitek. Čeprav so ga naše babice pripravljale iz domačega testa, je prav tako okusen iz kupljenega z višnjevim nadevom.

Sestavine

  • 300 g vlečenega testa v listih
  • 180 ml jogurta
  • 100 ml olja
  • 150 g zdroba
  • vrečka pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 500 g češenj
  • 50 g sladkorja v prahu

Postopek

  • V skledi zmešamo jogurt, olje, zdrob, jajca in pecilni prašek.
  • Vzamemo testo, ga premažemo s tem nadevom, nanj položimo drugi list in tudi tega premažemo z nadevom. Drug list pokrijemo s tretjim, nato pa na tretjega položimo tretjino češenj. Zvijemo v nekoliko širši svaljek in ga položimo v pomaščen pekač.
  • Na enak način uporabimo preostale liste, nadev in češnje.
  • Pekač z zvitki postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno pol ure.
  • Ko se zvitki ohladijo, jih potresemo s sladkorjem v prahu, narežemo na rezine in postrežemo.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekTrik, da bo vaše stranišče lepo dišalo en teden, brez kakršnih koli kemikalij
Naslednji članek6 živil, ki jih ne smete shranjevati v hladilniku