Ko je češenj v izobilju, si želimo iz njih narediti tudi kakšno sladico poleg češnjevega zavitka. Ti mafini so odlična izbira, so sočni, okusni, čokoladni in z okusom tega sladkega rdečega sadeža. Primerni tudi za vroče poletne dni.

Sestavine

  • 1 skodelica vrele vode
  • 2/3 skodelice sladkih češenj
  • 1,5 skodelice polnozrnate moke za pecivo
  • pol skodelice plus 1 žlica sladkorja
  • 1/4 skodelice plus 3 žlice kakava za peko
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 2 veliki jajci, sobne temperature
  • 1 skodelica pireja zrele banane
  • 1/3 skodelice olja
  • 1/4 skodelice mleka
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 skodelice sesekljanih orehov

Postopek

Pečico segrejte na 180 °C. Češnje izkoščičite in grobo sesekljajte; dajte na stran.
V večji skledi stepemo moko, sladkor, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet. V drugi posodi stepamo jajca, banane, olje, mleko in vanilijo, da se sestavine povežejo. Dodajte mešanici moke ter mešajte, dokler ne pride kompaktna zmes. Dodajte orehe in češnje.

Testo razdelite v 12 namazanih ali s papirjem obloženih prostorčkov za mafine. Pečemo, dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne postane čist, 15-18 minut.

Hranilna vrednost

1 kolaček: 229 kalorij, 11 g maščobe (1 g nasičenih maščob), 31 mg holesterola, 347 mg natrija, 31 g ogljikovih hidratov (17 g sladkorjev, 3 g vlaknin), 4 g beljakovin.

PREBERITE TUDI: Enostavne čokoladne sladice

Prejšnji članekKako odstraniti ostanke nalepk s plastike?
Naslednji članekNajboljši načini za pogrevanje testenin, da bodo še vedno dobrega okusa