Velikokrat se zgodi, da skuhamo preveč testenin, zato si jih pustimo za naslednji dan. Toda naslednji dan so vedno suhe in niso tako dobrega okusa, kaj storiti v tem primeru?

Najboljši načini za pogrevanje ostankov testenin

Kuhanje

Ta metoda deluje le, če hranite testenine in omako za testenine ločeno, ko jih shranjujete v hladilniku. Ko je čas za ponovno pogrevanje jedi, začnite tako, da lonec s slano vodo zavre. Nato preostale testenine položite v cedilo in celotno cedilo previdno potopite v lonec za 30 do 60 sekund, da se testenine segrejejo.

Pecite

Če je vaša jed s testeninami že prelita z omako, je lahko najboljša možnost, da jo ponovno segrejete v pečici. Preprosto položite testenine (omako in vse) v pekač, ki je primeren za peko, pokrijte s folijo in pecite pri 150 stopinjah 15 do 20 minut.

Popecite

Če iščete hitro rešitev, ki ne vključuje mikrovalovne pečice, lahko svoje ostanke testenin pogrejete na štedilniku. Ta metoda deluje tako za testenine, obložene z omako, kot za navadne testenine.

V ponev dodajte nekaj olivnega olja ali svojega najljubšega jedilnega olja in segrejte na srednje močnem ognju. V ponev dodajte testenine, omako in vse nove, sveže sestavine ter pražite dve do pet minut, dokler se ne segrejejo.

testenine

Mikrovalovna pečica (z vodo)

Če je mikrovalovna pečica vaša edina možnost, je to v redu. Še vedno lahko dobite okusne pogrete testenine. Da dosežete popoln okus in teksturo, dajte testenine v posodo, primerno za mikrovalovno pečico, in dodajte nekaj kapljic vode ali omake. Tako se testenine ne bodo zlepile in izsušile.

PREVERITE TUDI: Vsi triki in nasveti, ki jih morate nujno vedeti, ko kuhate testenine

Prejšnji članekRecept: Čokoladno češnjevi mafini
Naslednji članekJe dobro, če se po jedi uležete?