Poletje prihaja in iskali bomo senco ter nekaj osvežilnega za po grlu. Mnogi radi posežemo po sirupih, ki jih razredčimo z vodo in dodamo zajetno količino ledu. Pokazali smo vam že recept za bezgov sirup, za regratov sirup, sedaj je čas za metin, saj meta raste povsod v izobilju.

Sestavine

  • 2 litra vode
  • 1,5 kg sladkorja
  • 30 g citronske kisline
  • 250 g mete

Priprava

  • V lonec nalijemo vodo, dodamo sladkor in kuhamo 30 minut na srednji temperaturi.
  • Odstavimo s štedilnika, dodamo liste oprane mete in limonin sok.
  • Premešamo in pustimo 24 ur v pokritem loncu.
  • Sirup precedimo in nalijemo v sterilizirane steklenice.
  • Steklenice s sirupom razporedimo po pekaču in postavimo v pečico za 90 minut na 90 C.
  • Pustite v pečici, da se ohladi ali pa ga vzemite ven in pokrijte z odejo.
  • Sirup pustite v shrambi.
  • Rok uporabnosti 12 mesecev.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo tisti z visokim IQ-jem bodo uspeli najti 16 krogov
Naslednji članekRecept: Jogurtove kocke z jagodami (božanske)