Sezona jagod je ponavadi tako bogata, a bi bilo škoda, če ne bi naredili kakšne dobre sladice. Izbirate lahko med različnimi tortami, sokom, marmelado … sladic iz jagod je resnično veliko.

Danes vam predstavljamo recept za jogurtove kocke z jagodami. Ne bo vam žal, če si boste vzeli čas in jih pripravili.

Sestavine

  • 150 g masla ali margarine
  • 140 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 420 g moke
  • 10 g pecilnega praška
  • ščepec soli
  • limonina lupina
  • 500 gv grškega jogurta
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 80 g koruznega škroba
  • 20 g vanilijevega sladkorja
  • 300 g jagod
  • 150 g jagodne marmelade

Postopek

  • V skledo damo na kocke narezano maslo in sladkor – zmešamo z električnim mešalnikom.
  • Postopoma dodajamo jajčne rumenjake in nadaljujemo z mešanjem.
  • Dodamo sol in premešamo z lopatko.
  • Naribamo limonino lupinico.
  • Postopamo dodajamo še moko in pecilni prašek.
  • Premešamo z električnim mešalnikom, da dobimo zmes podobno drobtinam.
  • Pripravimo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Nanj posujemo 3/4 testa.
  • Jagode narežemo na manjše koščke.
  • V skledo damo grški jogurt in mu dodamo sladkor v prahu, premešamo.
  • Dodamo še 80 g koruznega škroba in dobro premešamo.
  • Beljake damo v skledo in jih stepemo v sneg.
  • Sneg beljakov vmešamo v jogurtovo kremo in dodamo vanilijev sladkor.
  • Mešamo 3-4 minute.
  • Pečico prižgemo na 170 stopinj.
  • Preko testa prelijemo kremo in posujemo z jagodami. Po vrhu dodamo še jagodno marmelado in potrosimo preostanek testa.
  • Pečemo do 45 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Domači metin sirup (edina osvežitev, ki jo boste potrebovali čez poletje)
Naslednji članekTrik, da bo vaše stranišče lepo dišalo en teden, brez kakršnih koli kemikalij