Jesen je čas, ko nas jablane obdarijo s slastnimi jabolki. Zato izkoristite ta čas in si sveže nabrana jabolka postrezite po kosilu tako, da jih malce podušite ali pa jih pripravite za hitro sladico, ko vas presenetijo nenapovedani gostje.

Sestavine:

  • 3 jabolka, olupljena, naribana ali narezana na koščke
  • 2-3 žlice sladkorja (rjavega ali belega)
  • 1 žlica limoninega soka
  • ½ žličke mletega cimeta

Postopek:

V majhno ponev dajte eno žlico vode, nato dodajte jabolka, sladkor, limonin sok in cimet. Vse skupaj pokrijte in na zmernem ognju kuhajte 5-10 minut oz. tako dolgo, da se jabolko zmehča. Preverite tako, da ga prebodete s konico noža.

Če pa imate radi, da je zmes bolj gladka, jo kuhajte še dodatnih 5 minut, nepokrito in zraven večkrat premešajte, saj boste s tem jabolko razbili v kompot.

Če vam dušeno jabolko ne diši preveč, pa si morda pripravite jabolčno pito.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNatečaj naj hišni ljubljenčki 2020: #2 Mooney
Naslednji članekŽivila, ki škodujejo vašim hišnim ljubljenčkom