Jesen je čas, ko nas jablane obdarijo s slastnimi jabolki. Zato izkoristite ta čas in si sveže nabrana jabolka postrezite po kosilu tako, da jih malce podušite ali pa jih pripravite za hitro sladico, ko vas presenetijo nenapovedani gostje.
Sestavine:
- 3 jabolka, olupljena, naribana ali narezana na koščke
- 2-3 žlice sladkorja (rjavega ali belega)
- 1 žlica limoninega soka
- ½ žličke mletega cimeta
Postopek:
V majhno ponev dajte eno žlico vode, nato dodajte jabolka, sladkor, limonin sok in cimet. Vse skupaj pokrijte in na zmernem ognju kuhajte 5-10 minut oz. tako dolgo, da se jabolko zmehča. Preverite tako, da ga prebodete s konico noža.
Če pa imate radi, da je zmes bolj gladka, jo kuhajte še dodatnih 5 minut, nepokrito in zraven večkrat premešajte, saj boste s tem jabolko razbili v kompot.
Če vam dušeno jabolko ne diši preveč, pa si morda pripravite jabolčno pito.
Zadnji prispevki
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah