Preprosta torta s kokosom in čokolado je odlična sladica, ko potrebujete nekaj ekstra čokoladne z dobrim okusom. Navdušila bo vse zbrane za mizo.

Sestavine

  • Testo:
  • 400 g gladke pšenične moke
  • 50 g sladkorja
  • suhi kvas 7 g
  • 100 ml mlačnega mleka (1 dl)
  • vanilijev sladkor
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • 125 g masla
  • Krema:
  • 700 ml mleka (7dl)
  • 200 g sladkorja
  • 2 čokoladna pudinga v prahu
  • 150 g kremnega sira
  • 150 g kokosa (nariban kokos)
  • Ganache:
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 200 g temne čokolade za kuhanje
  • Dodatno:
  • 50 g kokosa

Postopek

  • Od 400 g gladke pšenične moke ločimo 2-3 žlice, torej približno 50 gramov. Tistemu manjšemu delu moke dodamo sladkor, suhi kvas, mlačno mleko in premešamo ter pustimo cca 10-15 minut na sobni temperaturi.
  • V preostalo večjo količino moke dodamo vanilin sladkor, malo soli in dodamo kvašeni zmesi.
  • Takoj dodamo jajce in na rezine narezano maslo.
  • Zgnetemo testo in ga razdelimo na 4 enake dele.
  • V tem času pripravimo kremo s čokoladnim kokosom in kremnim sirom. V skledi
  • zmešamo čokoladne pudinge in hladno 2 dl mleka.
  • V loncu zavremo pol litra mleka s sladkorjem.
  • Postopoma prilivamo mešanico s pudingom in ob stalnem mešanju kuhamo še naslednji dve minuti in odstavimo z ognja.
  • Dodamo kremni sir in nariban kokos ter premešamo.
  • Po pol ure razvaljamo vse 4 krogle testa na mere pomaščenega in pomokanega modela z diagonalo 26′ cm. Po vrstnem redu naložite testo/kremo/testo/kremo/testo/kremo/testo.
  • Vsak del testa enakomerno prebodemo z vilicami.
  • Preprost kolač s čokolado in kokosom se peče 45 minut na 150C z vključenim ventilatorjem. Če boste pekli z zgornjim in spodnjim grelcem, pečemo 45 minut, vendar na 160-165 C na sredini pečice.
  • Ko je preprosta čokoladno kokosova torta pečena, jo obrnemo na nasprotno stran.
  • Pokrijemo s krpo in pustimo stati približno pol ure. 
  • V široko ponev dodajte smetano. Takoj ko zavre dodamo temno čokolado za kuhanje in ugasnemo ogenj. Na kratko stopite in nato potopite samo rob torte.
  • Tortni rob povaljamo v kokosu in nanj prelijemo preostanek ganacheja.

     

  • Postavite v hladilnik za nekaj ur, lahko čez noč, in preprosta torta s čokolado in kokosom je pripravljena.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka: To priljubljeno sadje lahko vsebuje prisotnosti klorpirifos-etila
Naslednji članekSe kisle kumarice lahko pokvarijo?