Preprosta torta s kokosom in čokolado je odlična sladica, ko potrebujete nekaj ekstra čokoladne z dobrim okusom. Navdušila bo vse zbrane za mizo.
Sestavine
- Testo:
- 400 g gladke pšenične moke
- 50 g sladkorja
- suhi kvas 7 g
- 100 ml mlačnega mleka (1 dl)
- vanilijev sladkor
- ščepec soli
- 1 jajce
- 125 g masla
- Krema:
- 700 ml mleka (7dl)
- 200 g sladkorja
- 2 čokoladna pudinga v prahu
- 150 g kremnega sira
- 150 g kokosa (nariban kokos)
- Ganache:
- 200 ml smetane za stepanje
- 200 g temne čokolade za kuhanje
- Dodatno:
- 50 g kokosa
Postopek
- Od 400 g gladke pšenične moke ločimo 2-3 žlice, torej približno 50 gramov. Tistemu manjšemu delu moke dodamo sladkor, suhi kvas, mlačno mleko in premešamo ter pustimo cca 10-15 minut na sobni temperaturi.
- V preostalo večjo količino moke dodamo vanilin sladkor, malo soli in dodamo kvašeni zmesi.
- Takoj dodamo jajce in na rezine narezano maslo.
- Zgnetemo testo in ga razdelimo na 4 enake dele.
- V tem času pripravimo kremo s čokoladnim kokosom in kremnim sirom. V skledi
- zmešamo čokoladne pudinge in hladno 2 dl mleka.
- V loncu zavremo pol litra mleka s sladkorjem.
- Postopoma prilivamo mešanico s pudingom in ob stalnem mešanju kuhamo še naslednji dve minuti in odstavimo z ognja.
- Dodamo kremni sir in nariban kokos ter premešamo.
- Po pol ure razvaljamo vse 4 krogle testa na mere pomaščenega in pomokanega modela z diagonalo 26′ cm. Po vrstnem redu naložite testo/kremo/testo/kremo/testo/kremo/testo.
- Vsak del testa enakomerno prebodemo z vilicami.
- Preprost kolač s čokolado in kokosom se peče 45 minut na 150C z vključenim ventilatorjem. Če boste pekli z zgornjim in spodnjim grelcem, pečemo 45 minut, vendar na 160-165 C na sredini pečice.
- Ko je preprosta čokoladno kokosova torta pečena, jo obrnemo na nasprotno stran.
- Pokrijemo s krpo in pustimo stati približno pol ure.
- V široko ponev dodajte smetano. Takoj ko zavre dodamo temno čokolado za kuhanje in ugasnemo ogenj. Na kratko stopite in nato potopite samo rob torte.
- Tortni rob povaljamo v kokosu in nanj prelijemo preostanek ganacheja.
- Postavite v hladilnik za nekaj ur, lahko čez noč, in preprosta torta s čokolado in kokosom je pripravljena.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku