Sezona jagod je na vrhuncu. Iz njih lahko pripravite sok, marmelado … Ne pozabite pa na kakšen dober kolač, kot ta v nadaljevanju.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 1 skodelica granuliranega sladkorja
  • 1/2 skodelice navadnega grškega jogurta
  • 1 1/3 skodelice večnamenske moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/4 žličke morske soli
  • 1/3 skodelice sončničnega olja
  • 200 g jagod
  • 1 žlička oljčnega olja 5 ml
  • sladkor v prahu za okras

Postopek

  • Jajca razbijte v veliko skledo, dodajte sladkor in grški jogurt ter z električnim mešalnikom mešajte, dokler ne dobite rahle in kremaste teksture, približno 2 minuti.
  • Dodajte moko in pazite, da jo precedite skozi fino cedilo, ko jo dodajate v skledo, da presejete moko, nato dodajte pecilni prašek, sol in sončnično olje ter ponovno mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite gosto in kremasto testo, približno 2 do 3 minute.
  • Z jagod (ki so bile že oprane in posušene) odstranite zelene liste, nato vsako jagodo razrežite na 4 enakomerne kose in nato odrežite pecelj.
  • V testo dodajte narezane jagode, z lopatko nežno premešajte testo, dokler ni vse dobro premešano.
  • Okrogel pekač obložite s pergamentnim papirjem in stranice premažite z olivnim oljem, nato dodajte testo v pekač.
  • Pekač dodajte v predhodno ogreto pečico na 180 C.
  • Po približno 40 minutah bi morala biti torta popolnoma pečena, samo prebodite z zobotrebcem v sredini, če izstopi čisto, je pripravljena, vzemite torto iz pečice in pustite počivati ​​na sobni temperaturi.
  • Ko je torta dovolj hladna, jo odstranite iz pekača in posujte s sladkorjem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe mleko v hladilniku shranjujete na tem mestu, vam svetujemo, da prenehate
Naslednji članekPoznate murve? To je sadje, ki je vir zdravja