Jedi na žlico so brezčasna klasika, ki nas grejejo, nasitijo in spomnijo na domačo kuhinjo. So preproste za pripravo, polne okusa in pogosto še boljše naslednji dan. Zato ni čudno, da se znajdejo na jedilniku v vseh letnih časih. V tem članku smo zbrali nekaj jedi na žlico, ki jih preprosto mora znati pripraviti vsak – za vsak okus, vsak dan in vsako priložnost.

Piščančji paprikaš

Piščančji paprikaš je okusna in aromatična jed, ki se odlično poda k širokim rezancem, lahko pa ga postrežete tudi s pire krompirjem ali katero drugo prilogo po želji.

Tako na najbolj enostaven način naredimo piščančji paprikaš

Pašta fižol

Ko želite pojesti nekaj toplega in hitro pripravljenega, je pašta fižol vedno dobra izbira. Nasitna jed in odlična ideja za kosilo, na katero velikokrat pozabimo.

Recept za pašta fižol – odlično kosilo, pripravljeno v trenutku

Čufti v omaki

Iz mletega mesa lahko naredimo veliko okusnih jedi, med njimi tudi slastno mesno štruco, bolonjsko omako, čevapčiče in seveda slavne čufte.

Recept: Čufti v omaki

Ričet po babičino

V hladnih spomladanskih dneh in v času velike noči, ko ostaja dimljeno meso, šunka in podobne dobrote, se prileže nekaj okusnega na žlico in to je lahko prav babičin ričet.

Recept: Ričet po babičino

Zelenjavna mineštra

Zelenjavna mineštra je jed, ki je hitro pripravljena, okusna in predvsem kar je najbolj pomembno zdrava. Za pripravo ne potrebujete veliko sestavin.

Recept: Zelenjavna mineštra

Krompirjev golaž s hrenovko

Le kdo ga nima rad? Odlična in hitro pripravljena nasitna jed.

Recept: Krompirjev golaž s hrenovko


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČemaž: Nepogrešljiva rastlina ljudske medicine – tako jo lahko uporabite
Naslednji članekNaredi sam: Velikonočna košara iz testa