Bučke so zelenjava, ki ne sme manjkati na jedilniku. Imajo malo kalorij, čeprav so hkrati tudi nasitne. Obstaja veliko različnih receptov za pripravo. Če ste ljubitelji mesa, lahko pripravite bučne čolničke, če ste ljubitelji polpetov in imate radi bučke, iz njih pripravite bučkine polpete, izbire je nešteto in ko je sezona bučk, jih boste zagotovo lahko porabili prav vse.

Danes z vami delimo lahkoten recept za pripravo bučk.

Sestavine

  • 500 g bučk
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlica moke
  • ščep mletega popra
  • vejica kopra
  • 1 strok česna
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici rastlinskega olja

Postopek

  • Vzamemo bučke in jih narežemo na kolobarje (približno cm široke) in kolobarje nato narežemo na tanke rezine.
  • Damo jih v skledo in dodamo 1 žlico moke, ščep mletega popra, eno žličko mlete rdeče paprike in dobro premešamo.
  • Ponev segrejemo na srednji temperaturi in dodamo olje.
  • Na segreto olje damo bučke in pražimo, občasno premešamo, vendar ne prevečkrat, da ne izgubijo svoje oblike.
  • Po 10 minutah praženja so bučke mehke.
  • Dodamo jim sesekljan koper in strok naribanega česna. Premešamo.
  • Lahko dodamo še žlico sezama in žlico sojine omake za pridih Azije.
  • Vse dobro premešamo in še tople postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: samo 1 % ljudi najde steklenico v 7-ih sekundah
Naslednji članekPogosti razlogi, zakaj vaše sobne rastline umirajo