Najboljše torte so vedno tiste, ki so hitro pripravljene in s katerimi ne boste umazali cele kuhinje. Ker je ravno sezona jagod, vam priporočamo, da pripravite tole okusno torto, ki vam ne bo vzela več kot 10 minut časa.
Sestavine
- 300 g mletih piškotov
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 100 g stopljenega masla (lahko tudi margarine)
- 150 ml mleka
- Krema:
- 400 ml smetane za stepanje
- 300 ml hladnega mleka
- 1 vaniljev puding Galleta, ki se ne kuha
- 500 g sesekljanih jagod
Glazura: - 100 g bele čokolade za kuhanje
- 2 žlici mleka
- žlica olja
Postopek
- Piškote damo v skledo (odstranimo 1 žlico za dekoracijo).
- Dodamo stopljeno maslo, mleko in sladkor v prahu.
- Premešamo, da dobimo testo.
- Pripravimo kalup za torto (premera 24 cm) in vanj damo piškotno dno. Čvrsto ga oblikujemo in damo v hladilnik.
- Jagode narežemo na manjše koščke.
- V skledo damo smetano za stepanje, hladno mleko, galleta puding (ali kateri drugi, ki je narejen za hladno pripravo) in zmešamo v kremo.
- Dodamo jagode, premešamo in s kremo prelijemo piškotno dno.
- Pripravimo glazuro.
- Čokolado, mleko in olje stopimo nad vodno kopeljo in prelijemo čez kremo, okrasimo z jagodami in zdrobljenimi piškoti.
- Ohladimo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse
- Optična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah imate dober vid
- Recept za leno pito z višnjami in kokosom, navdušeni boste
- Naredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način
- Telečja pleča pečena v pečici. Sočno in mehko meso, ki vsakogar navduši