Najboljše torte so vedno tiste, ki so hitro pripravljene in s katerimi ne boste umazali cele kuhinje. Ker je ravno sezona jagod, vam priporočamo, da pripravite tole okusno torto, ki vam ne bo vzela več kot 10 minut časa.

Sestavine

  • 300 g mletih piškotov
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 100 g stopljenega masla (lahko tudi margarine)
  • 150 ml mleka
  • Krema:
  • 400 ml smetane za stepanje
  • 300 ml hladnega mleka
  • 1 vaniljev puding Galleta, ki se ne kuha
  • 500 g sesekljanih jagod
    Glazura:
  • 100 g bele čokolade za kuhanje
  • 2 žlici mleka
  • žlica olja

Postopek

  • Piškote damo v skledo (odstranimo 1 žlico za dekoracijo).
  • Dodamo stopljeno maslo, mleko in sladkor v prahu.
  • Premešamo, da dobimo testo.
  • Pripravimo kalup za torto (premera 24 cm) in vanj damo piškotno dno. Čvrsto ga oblikujemo in damo v hladilnik.
  • Jagode narežemo na manjše koščke.
  • V skledo damo smetano za stepanje, hladno mleko, galleta puding (ali kateri drugi, ki je narejen za hladno pripravo) in zmešamo v kremo.
  • Dodamo jagode, premešamo in s kremo prelijemo piškotno dno.
  • Pripravimo glazuro.
  • Čokolado, mleko in olje stopimo nad vodno kopeljo in prelijemo čez kremo, okrasimo z jagodami in zdrobljenimi piškoti.
  • Ohladimo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek3 pogoste vrtnarske napake, ki škodujejo okolju
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko ugotovite, kdo je pravi šef?