Ketchup, sladka paradižnikova pomaka, ki se odlično poda k pečenemu krompirju, hamburgerjem in sendvičem, je najboljši če je narejen doma. Odkrivamo skrivnosti, kako narediti tako dobrega, da ga nikoli več ne boste kupili.

Sestavine

  • 5 kg paradižnika
  • 5 glav čebule
  • 5 strokov česna
  • 180 ml olja
  • 100 ml vinskega kisa
  • 3 jabolka
  • 3 paprike
  • 2 lovorjeva lista
  • 5 nageljnovih žbic
  • manj kot pol žličke cimeta
  • 1 čajna žlička popra
  • 2 žlici soli
  • 4,5 čajne žličke sladkorja

Postopek

  • Čebulo sesekljajte.
  • V lonec dajte olje, prepražite čebulo.
  • Sesekljajte česen in dodajte k čebuli, pražite še minutko.
  • Narežite paradižnik na kocke in ga dodajte k čebuli in česnu.
  • Dušite nekaj minut.
  • Narežite papriko in jo dajte v lonec.
  • Dodajte še narezana jabolka, lovorjeve liste in ostale začimbe.
  • Dobro premešajte in na koncu dodajte še vinski kis.
  • Kuhajte približno 2 uri.
  • Ko je vse kuhano, spasirajte v gladko omako.
  • Precedite čez cedilo.
  • Prestavite v lonec, dodajte žlico gorčice in kuhajte do vretja.
  • Takoj nadevajte v očiščene kozarce in zaprite s pokrovi.
  • Shranite v temnem in hladnem prostoru.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVse, kar morate vedeti o bršljankah in kako pravilno skrbeti zanje
Naslednji članekNenavaden trik za odstranjevanje madežev z jedilnega pribora. Potrebujete le eno sestavino