Koromačeva juha s krompirjem je odlična izbira juhe za kosilo, ko želite nekaj enostavnega in dobrega. Fino vas bo pogrela pa še zdrava je.
Sestavine
- 1 čajna žlička olivnega olja
- 1 velika čebulica koromača, sesekljana
- 1 skodelica sesekljane rdeče čebule
- 2 velika krompirja, olupljena in narezana
- 3 skodelice piščančje juhe z zmanjšano vsebnostjo natrija
- 1 skodelica mleka brez maščobe
- 2 žlički limoninega soka
- 2 žlički semen koromača, popečenih
Navodila
- V velikem loncu za juho na srednjem ognju segrejte olivno olje.
- Dodajte koromač in čebulo.
- Pražite, dokler zelenjava ni mehka, približno 5 minut.
- Vmešajte krompir, piščančjo juho, mleko in limonin sok. Pokrijte, zmanjšajte ogenj in dušite, dokler se krompir ne zmehča, približno 15 minut.
- V mešalniku ali kuhinjskem robotu juho v serijah pretlačite v pire, dokler ni gladka. Juha bo vroča. Mešalnik ali procesor ne napolnite več kot do ene tretjine, da preprečite opekline.
- Juho vrnite v lonec in segrevajte.
- Nalijte v posamezne sklede in okrasite s popečenimi semeni komarčka. Postrezite takoj.
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku