Koromačeva juha s krompirjem je odlična izbira juhe za kosilo, ko želite nekaj enostavnega in dobrega. Fino vas bo pogrela pa še zdrava je.
Sestavine
- 1 čajna žlička olivnega olja
- 1 velika čebulica koromača, sesekljana
- 1 skodelica sesekljane rdeče čebule
- 2 velika krompirja, olupljena in narezana
- 3 skodelice piščančje juhe z zmanjšano vsebnostjo natrija
- 1 skodelica mleka brez maščobe
- 2 žlički limoninega soka
- 2 žlički semen koromača, popečenih
Navodila
- V velikem loncu za juho na srednjem ognju segrejte olivno olje.
- Dodajte koromač in čebulo.
- Pražite, dokler zelenjava ni mehka, približno 5 minut.
- Vmešajte krompir, piščančjo juho, mleko in limonin sok. Pokrijte, zmanjšajte ogenj in dušite, dokler se krompir ne zmehča, približno 15 minut.
- V mešalniku ali kuhinjskem robotu juho v serijah pretlačite v pire, dokler ni gladka. Juha bo vroča. Mešalnik ali procesor ne napolnite več kot do ene tretjine, da preprečite opekline.
- Juho vrnite v lonec in segrevajte.
- Nalijte v posamezne sklede in okrasite s popečenimi semeni komarčka. Postrezite takoj.
Zadnji prispevki
- Čistila za WC školjko v resnici sploh ne potrebujete, nadomestite ga lahko s tem (in tudi druga čistila)
- Okusni čokoladni grižljaji brez dodanega sladkorja
- Optična iluzija: Vam uspe najti poškodovan lopar v 10 sekundah?
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega