Koromačeva juha s krompirjem je odlična izbira juhe za kosilo, ko želite nekaj enostavnega in dobrega. Fino vas bo pogrela pa še zdrava je.

Sestavine

  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • 1 velika čebulica koromača, sesekljana
  • 1 skodelica sesekljane rdeče čebule
  • 2 velika krompirja, olupljena in narezana
  • 3 skodelice piščančje juhe z zmanjšano vsebnostjo natrija
  • 1 skodelica mleka brez maščobe
  • 2 žlički limoninega soka
  • 2 žlički semen koromača, popečenih

Recept: Koromačeva juha s krompirjem

Navodila

  1. V velikem loncu za juho na srednjem ognju segrejte olivno olje.
  2. Dodajte koromač in čebulo.
  3. Pražite, dokler zelenjava ni mehka, približno 5 minut.
  4. Vmešajte krompir, piščančjo juho, mleko in limonin sok. Pokrijte, zmanjšajte ogenj in dušite, dokler se krompir ne zmehča, približno 15 minut.
  5. V mešalniku ali kuhinjskem robotu juho v serijah pretlačite v pire, dokler ni gladka. Juha bo vroča. Mešalnik ali procesor ne napolnite več kot do ene tretjine, da preprečite opekline.
  6. Juho vrnite v lonec in segrevajte.
  7. Nalijte v posamezne sklede in okrasite s popečenimi semeni komarčka. Postrezite takoj.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na ilustraciji se skriva ženski obraz. Ga najdete v nekaj sekundah?
Naslednji članekZdrava sladica brez sladkorja, moke in glutena