Čudovit in enostaven za pripravo in s čudovito raznolikim okusom. Krompirjev golaž je enolončnica iz juhe ali vode in čebule, začimb, narezane klobase (v našem primeru hrenovke) in krompirja, narezanega na četrtine. Skoraj bi ga lahko opisali kot “mlajšo sestro” tipičnega govejega golaža. Še posebej je priljubljen v Avstriji.

POVEZANO: Recept: Zelenjavna mineštra

Sestavine

  • 2 žlici olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 50 g slanine (narezane na koščke)
  • 2 stroka česna (strt)
  • 1 žlička mlete paprike
  • 500 g krompirja (narezan na kocke)
  • 2 korenčka
  • 2 vejici timijana
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 L jušne osnove (ali vode)
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 2 hrenovki
  • sol
  • poper

Postopek

V lonec damo olje in na njem prepražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo še slanino, česen in žličko mlete paprike, popražimo. Ko lepo zadiši, dodamo še krompir, korenčka, vejici timijana, lovorjev list in prilijemo jušno osnovo. Kuhamo 30 minut. Po dobre pol ure dodate v lonec še narezani hrenovki, solite in poprajte ter kuhajte še 10 minut.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako odstraniti žvečilni gumi iz različnih površin?
Naslednji članekNačin, kako prekrižate roke, razkrije, kakšna oseba ste