V hladnih dneh se prileže nekaj toplega na žlico, vendar moderna kuhinja kar pogosto pozablja na različne enolončnice in minšetre, ki so hitro pripravljene, okusne in predvsem kar je najbolj pomembno zdrave. Za pripravo ne potrebujete veliko sestavin.
Sestavine
- 800 – 900 g mešane sezonske zelenjave (paprika, paradižnik, cvetača, brokoli, ohrovt, korenje, krompir, fižol, grah …) narezane na kocke
- 1 manjša čebula
- 1 manjši por
- 1,5 l vode
- Zelenjavna jušna osnova (v primeru, da je nimate jušna kocka)
- šopek nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- muškatni orešček
- paradižnikova mezga (približno za 1 jedilno žlico)
Postopek
Na malo olja prepražimo čebulo, ko postekleni dodamo ostalo zelenjavo in počasi pražimo. Dodamo vodo in jušno osnovo, peteršilj, solimo, popramo, dodamo muškatni orešček in paradižnikovo mezgo. Kuhamo približno pol ure (oziroma tako dolgo dokler krompir ni kuhan) in odvzamemo nekaj krompirja, ki ga spasiramo ter vrnemo v lonec, da se mineštra zagosti.
Zadnji prispevki
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse