Če se izogibate mesu, potem bodo te veganske kroglice iz leče odlično nadomestilo za domače čufte. Poskusite.
Sestavine
- 190 g zelene leče
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 strok česna
- 170 g kuhanega riža
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička italijanskih zelišč
- sol
- Sestavine omake:
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička moke
- sol in črni poper po okusu
- 250 ml vode
Postopek
- Namočite 190 g zelene leče v vodi za 3 ure.
- V skledo dodajte odcejeno lečo.
- Zmešajte s paličnim mešalnikom.
- Sesekljajte 1 čebulo.
- Nasekljano čebulo preložite v rahlo naoljeno ponev.
- Olupite in naribajte 1 korenček.
- Dodajte k čebuli in pražite približno 5 minut.
- Sesekljajte 1 česen. Dobro premešajte in dodajte k čebuli.
- Dodajte 170 g kuhanega riža k pretlačeni leči.
- Dodajte mešanico korenja in česna.
- Začinite z 1 žličko mletega koriandra, 1 žličko italijanskih zelišč, soljo po okusu.
- Mešajte, dokler se ne združi in dajte v hladilnik za 10 minut.
- Oblikujte majhne kroglice.
- V ponvi segrejte malo oljčnega olja.
- Lečine mesne kroglice cvrite približno 5 minut na vsaki strani oziroma dokler ne postanejo zlate in hrustljave.
- V kozarcu za mešanje zmešajte 1 žlico paradižnikove mezge, 1 žlico sladkorja (neobvezno), 1 žlico moke, ščepec soli in črnega popra po okusu, 250 ml vode.
- Prelijete z omako in kuhajte mesne kroglice iz leče pod pokrovom približno 20 minut.