Če se izogibate mesu, potem bodo te veganske kroglice iz leče odlično nadomestilo za domače čufte. Poskusite.

Sestavine

  • 190 g zelene leče
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 strok česna
  • 170 g kuhanega riža
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička italijanskih zelišč
  • sol
  • Sestavine omake:
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička moke
  • sol in črni poper po okusu
  • 250 ml vode

Postopek

  • Namočite 190 g zelene leče v vodi za 3 ure.
  • V skledo dodajte odcejeno lečo.
  • Zmešajte s paličnim mešalnikom.
  • Sesekljajte 1 čebulo.
  • Nasekljano čebulo preložite v rahlo naoljeno ponev.
  • Olupite in naribajte 1 korenček.
  • Dodajte k čebuli in pražite približno 5 minut.
  • Sesekljajte 1 česen. Dobro premešajte in dodajte k čebuli.
  • Dodajte 170 g kuhanega riža k pretlačeni leči.
  • Dodajte mešanico korenja in česna.
  • Začinite z 1 žličko mletega koriandra, 1 žličko italijanskih zelišč, soljo po okusu.
  • Mešajte, dokler se ne združi in dajte v hladilnik za 10 minut.
  • Oblikujte majhne kroglice.
  • V ponvi segrejte malo oljčnega olja.
  • Lečine mesne kroglice cvrite približno 5 minut na vsaki strani oziroma dokler ne postanejo zlate in hrustljave.
  • V kozarcu za mešanje zmešajte 1 žlico paradižnikove mezge, 1 žlico sladkorja (neobvezno), 1 žlico moke, ščepec soli in črnega popra po okusu, 250 ml vode.
  • Prelijete z omako in kuhajte mesne kroglice iz leče pod pokrovom približno 20 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDobri sosedje: To so rastline, ki jih morate posaditi poleg jagod, da bodo odlično uspevale
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste to optično iluzijo rešili v 20 sekundah