Makroni so ena izmed tisti sladic, ki veljajo za najtežje za pripravo. Potrebujete veliko potrpljenja in vsaj malo spretnosti. Velikokrat se zgodi, da ko so pečeni, so čisto sploščeni in jih sploh ne morete napolniti.

Predstavljamo vam enostaven recept in video, v katerem lahko pogledate vse, da bodo vaši makroni uspeli.

Sestavine

  • 50 g mandljeve moke
  • 48 g sladkorja v prahu
  • 50 g beljakov
  • 60 sladkorja
  • 3 g matcha prahu

Polnilo:

  • 2 rumenjaka
  • 90 g masla
  • 55 g sladkorja
  • 16 g vode
  • 6 g matcha prahu
Recept: Makroni za začetnike
Testo mešamo z lopatko, da dobimo lepljivo strukturo. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V skozi cedilo presejmo mandljevo moko, sladkor v prahu in matcha prah (dvakrat).
  • V drugi skledi premešamo beljake in 60 g sladkorja. Damo nad lonec z vročo vodo in mešamo, dokler se sladkor popolnoma ne stopi.
  • Sedaj zmešamo še z električnim mešalnikom, da dobimo trd sneg.
  • V sneg vmešamo z lopatico mešanico moke (v dveh serijah), da masa ostane še vedno puhasta.
  • Nato testo previdno mešajte v skledi z lopatko (glejte video), da postane lepljivo.
  • Testo prestavite v brizgalno vrečo in nabrizgajte makrone na pekač.
  • Potrkajte po dnu pekača, da dobite ravne kroglice.
  • Pustite stati približno 1 uro, da se posušijo.
  • Pecite jih na 150 stopinj približno 10 minut.
  • Ko so pečeni, bi morali biti rahlo dvignjeni in z robom.
  • Pripravimo kremo.
  • Rumenjake zmešamo v puhasto zmes.
  • V lonec damo vodo in sladkor ter segrevamo, dokler ne začne vreti. Počasi dolivamo v jajčno mešanico in mešamo naprej.
  • V kremo dodamo maslo in mešamo naprej z električnim mešalnikom.
  • Mešamo toliko časa, da dobimo masleno strukturo.
  • Eno zajemalko kreme damo v skledo in ji primešamo matcha prah, da dobimo lepo zeleno barvo, nato jo zmešamo še z ostalo kremo.
  • Kremo damo v brizgalko in jo nabrizgamo na en makron ter pokrijemo z drugim.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdete na fotografiji psa? Mnogi so poskušali, le redkim je uspelo
Naslednji članekKako porabiti (pre)zrele banane?