Bogato pecivo s čokolado in banano. Sledite temu hitremu in enostavnemu receptu, da se naučite narediti najboljši čokoladno-bananin kruh.
Sestavine
- 3 velike zrele banane
- 2 jajci
- 115 g masla, stopljenega
- 100 g belega sladkorja
- 50 g rjavega sladkorja
- 190 g večnamenske moke
- 40 g kakava
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- 175 g čokoladnih koščkov + za preliv
Postopek
- Pečico segrejte na 180 C.
- V veliki skledi zmešajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Dajte na stran.
- V veliki skledi pretlačite banane, dodajte jajca in mešajte, dokler se ne združijo. Dodamo stopljeno maslo, vanilijev ekstrakt in mešamo, dokler se ne poveže. Dodajte oba sladkorja in mešajte, dokler se ne povežeta.
- Dodajte suhe sestavine k mokrim, mešajte, dokler se ne poveže in postane gladka zmes.
- Dodamo čokoladne koščke in premešamo.
- Testo vlijte v pekač velikosti 23 x 12 cm, obložen s pergamentnim papirjem.
- Po vrhu potresemo nekaj koščkov čokolade.
- Pecite 50-60 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist.
- Pred rezanjem naj se kruh ohladi.