Kutine so starodavno sadje, ki ga mnogi sploh ne znajo izkoristiti v vsem svojem potencialu. Pripravite jih lahko za čaj, v kompotu, v pitah ali v marmeladi. Danes vam predajamo recept za marmelado, ki se bo odlično namazala na čisto vsak kruh – predlagamo pa kar rženega.
Sestavine
- približno 4 kg kutin
- 1 l vode
- 1 kg sladkorja
Postopek
- Kutine najprej očistimo in olupimo – postopek traja kar nekaj časa, ker so kutine precej trdo sadje.
- Razrežemo jih na manjše koščke in postavimo v lonec.
- Dolijemo vodo in pustimo, da se kuha, dokler se kutine ne zmehčajo.
- Vmes večkrat premešamo.
- Ko so kutine zmehčane, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Dodamo 1 kg sladkorja in dobro premešamo.
- Kuhamo še približno 3 ure, da dobimo želeno gostoto.
- V tem času pripravimo in očistimo kozarce.
- Vmes večkrat premešamo.
- Ko je marmelada primerne gostote, jo nepredušno zapremo v sterilizirane kozarce (postavimo jih v vročo pečico za nekaj minut).
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku