Kutine so starodavno sadje, ki ga mnogi sploh ne znajo izkoristiti v vsem svojem potencialu. Pripravite jih lahko za čaj, v kompotu, v pitah ali v marmeladi. Danes vam predajamo recept za marmelado, ki se bo odlično namazala na čisto vsak kruh – predlagamo pa kar rženega.

Sestavine

  • približno 4 kg kutin
  • 1 l vode
  • 1 kg sladkorja

Postopek

  • Kutine najprej očistimo in olupimo – postopek traja kar nekaj časa, ker so kutine precej trdo sadje.
  • Razrežemo jih na manjše koščke in postavimo v lonec.
  • Dolijemo vodo in pustimo, da se kuha, dokler se kutine ne zmehčajo.
  • Vmes večkrat premešamo.
  • Ko so kutine zmehčane, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.
  • Dodamo 1 kg sladkorja in dobro premešamo.
  • Kuhamo še približno 3 ure, da dobimo želeno gostoto.
  • V tem času pripravimo in očistimo kozarce.
  • Vmes večkrat premešamo.
  • Ko je marmelada primerne gostote, jo nepredušno zapremo v sterilizirane kozarce (postavimo jih v vročo pečico za nekaj minut).

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSobne rastline, ki ne potrebujejo veliko časa za nego, uspevajo povsod in izgledajo lepo
Naslednji članekKaj oblika ustnic pove o vaši osebnosti?