Kutine so starodavno sadje, ki ga mnogi sploh ne znajo izkoristiti v vsem svojem potencialu. Pripravite jih lahko za čaj, v kompotu, v pitah ali v marmeladi. Danes vam predajamo recept za marmelado, ki se bo odlično namazala na čisto vsak kruh – predlagamo pa kar rženega.
Sestavine
- približno 4 kg kutin
- 1 l vode
- 1 kg sladkorja
Postopek
- Kutine najprej očistimo in olupimo – postopek traja kar nekaj časa, ker so kutine precej trdo sadje.
- Razrežemo jih na manjše koščke in postavimo v lonec.
- Dolijemo vodo in pustimo, da se kuha, dokler se kutine ne zmehčajo.
- Vmes večkrat premešamo.
- Ko so kutine zmehčane, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Dodamo 1 kg sladkorja in dobro premešamo.
- Kuhamo še približno 3 ure, da dobimo želeno gostoto.
- V tem času pripravimo in očistimo kozarce.
- Vmes večkrat premešamo.
- Ko je marmelada primerne gostote, jo nepredušno zapremo v sterilizirane kozarce (postavimo jih v vročo pečico za nekaj minut).
Video recept
Zadnji prispevki
- Pita s hruškami in jabolki vas bo navdušila
- Optična iluzija: Na sliki je zdravnik, vendar tudi dva njegova pacienta, ju najdete?
- Ta krompirjeva solata je tako dobra, da se boste vprašali, zakaj je niste že prej pripravili
- Trik izkušenih kuharjev, s katerim bo krompir hitreje kuhan in ne bo razpadel
- Džuveč riž – edini recept, ki ga boste potrebovali za to slastno jed
- Optična iluzija: Lahko med kopico sadja najdete sir?