Se bliža rojstni dan? Imate v kratkem posebno praznovanje? Nič ne bo navdušilo tako, kot mega čokoladna torta. Vsak od povabljenih bo želel imeti recept.
Sestavine za 20 cm okrogli pekač
Biskvit:
- 3 jajca
- 80 g sladkorja
- 80 g moke
- 20 g kakava v prahu
- 50 ml mleka
- 30 ml olja
- ščep soli
- 1 žlička pecilnega praška
Krema:
- 400 g kremnega namaza
- 250 ml smetane za stepanje
- 100 g sladkorja v prahu
- vanilijev sladkor
Za navlažitev:
- 200 ml mleka
- kakav
Nadev:
- 3 banane
- 50 g čokolade
- 50 ml sladke smetane
Glazura:
- 80 g čokolade
- 70 ml sladke smetane
Postopek
V skledo dodajte jajca in sladkor ter stepajte dokler ne dobite mehke zmesi (približno 10 minut). Med stepanjem dodajte še olje in mleko. Počasi dodajte še moko, kakav ter pecilni prašek ter nežno vmešajte v zmes. Pekač obložite s peki papirjem in vanj vlijte maso. Pecite pri 170 stopinjah približno 30 minut. Ko je biskvit pečen, ga še vročega prerežite na 3 dele. Oblate pustite, da se ohladijo. V tem času zmešajte kakavov napitek (mleko in kakav) ter pripravite nadev (v smetano dodajte čokolado in segrevajte) ter narežite banane na kolobarje.
V večji skledi sedaj pripravite še kremo. V kremni sir vmešajte sladkor, vanilijev sladkor, prilijte sladko smetano ter stepajte, dokler ne dobite homogene zmesi. Postavite oblat v obod, navlažite z mešanico kakava in premažite s kremo. Na vrh položite na kolobarje narezane banane in premažite s čokoladno mešanico. Ponovite postopek pri drugem oblatu, vse do zadnjega. Zadnji oblat navlažite in torto postavite v hladilnik za 6 ur.
Na koncu jo premažite še z glazuro, ki jo naredite iz 80 g čokolade in 70 ml sladke smetane, ki ju skupaj stopite.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku