Se bliža rojstni dan? Imate v kratkem posebno praznovanje? Nič ne bo navdušilo tako, kot mega čokoladna torta. Vsak od povabljenih bo želel imeti recept.

Sestavine za 20 cm okrogli pekač

Biskvit:

  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 80 g moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 50 ml mleka
  • 30 ml olja
  • ščep soli
  • 1 žlička pecilnega praška

Krema:

  • 400 g kremnega namaza
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 100 g sladkorja v prahu
  • vanilijev sladkor

Za navlažitev:

  • 200 ml mleka
  • kakav

Nadev:

  • 3 banane
  • 50 g čokolade
  • 50 ml sladke smetane

Glazura:

  • 80 g čokolade
  • 70 ml sladke smetane

Postopek

V skledo dodajte jajca in sladkor ter stepajte dokler ne dobite mehke zmesi (približno 10 minut). Med stepanjem dodajte še olje in mleko. Počasi dodajte še moko, kakav ter pecilni prašek ter nežno vmešajte v zmes. Pekač obložite s peki papirjem in vanj vlijte maso. Pecite pri 170 stopinjah približno 30 minut. Ko je biskvit pečen, ga še vročega prerežite na 3 dele. Oblate pustite, da se ohladijo. V tem času zmešajte kakavov napitek (mleko in kakav) ter pripravite nadev (v smetano dodajte čokolado in segrevajte) ter narežite banane na kolobarje.

V večji skledi sedaj pripravite še kremo. V kremni sir vmešajte sladkor, vanilijev sladkor, prilijte sladko smetano ter stepajte, dokler ne dobite homogene zmesi. Postavite oblat v obod, navlažite z mešanico kakava in premažite s kremo. Na vrh položite na kolobarje narezane banane in premažite s čokoladno mešanico. Ponovite postopek pri drugem oblatu, vse do zadnjega. Zadnji oblat navlažite in torto postavite v hladilnik za 6 ur.

Na koncu jo premažite še z glazuro, ki jo naredite iz 80 g čokolade in 70 ml sladke smetane, ki ju skupaj stopite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek7 preprostih načinov, kako si pomagati, ko imate občutek “težkih” nog
Naslednji članekSe spopadate s krhkimi lasmi? Sledite tem nasvetom