Sezona borovnic je tukaj. Porabite jih lahko na različne načine, eden izmed najboljših pa je zagotovo borovničeva pita s krhkim testom. Tokrat vam predstavljamo recept, ki ga še niste poskusili, a smo prepričani, da vam bo všeč.

Sestavine

  • 150 g bele moke
  • 50 g mletih lešnikov
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 100 g masla
  • 2-3 žlice hladne vode
  • ščepec soli
  • približno 400 g borovnic
  • 1 žlica gustina
  • 2-3 žlice sladkorja
  • sok polovice ali ene limone
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 pest praženih lešnikov

Recept za borovničevo pito, kot je še niste jedli in vas bo navdušila

Postopek

  1. Testo naredimo tako, da zmešamo moko, mlete lešnike, sladkor v prahu, ščepec soli, hladno maslo, ki smo ga narezali na koščke in 2-3 žlice hladne vode.
  2. Dodamo naribano lupinico polovice limone.
  3. Testa ne gnetemo predolgo, da ne postane pretrdo.
  4. Postavimo v hladilnik in pustimo počivati ​​vsaj eno uro.
  5. Nato ga vzamemo ven, damo v model, prebodemo z vilicami, obložimo s peki papirjem in nanj položimo suh fižol ali riž, da se testo slepo speče. Pečemo na 180 stopinj.
  6. Preostalo testo oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in shranimo v hladilniku.
  7. Med peko borovnice zmešamo z limoninim sokom (po potrebi), vanilijo in gustinom ter dvema ali tremi žlicami sladkorja.
  8. Ko se je testo peklo približno 20 minut, ga vzamemo ven, po njem razporedimo borovnice, po njih pa naribamo preostanek testa.
  9. Potresemo z drobno sesekljanimi praženimi lešniki in pečemo 30-40 minut na 180 stopinjah.
  10. Ohladimo pred serviranjem.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je najpogostejša napaka, zaradi katere vaše hortenzije niso tako lepe, kot bi lahko bile
Naslednji članekOptična iluzija: Če najdete ključe v tej razmetani sobi, vam čestitamo