Sezona borovnic je tukaj. Porabite jih lahko na različne načine, eden izmed najboljših pa je zagotovo borovničeva pita s krhkim testom. Tokrat vam predstavljamo recept, ki ga še niste poskusili, a smo prepričani, da vam bo všeč.
Sestavine
- 150 g bele moke
- 50 g mletih lešnikov
- 50 g sladkorja v prahu
- 100 g masla
- 2-3 žlice hladne vode
- ščepec soli
- približno 400 g borovnic
- 1 žlica gustina
- 2-3 žlice sladkorja
- sok polovice ali ene limone
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 pest praženih lešnikov
Postopek
- Testo naredimo tako, da zmešamo moko, mlete lešnike, sladkor v prahu, ščepec soli, hladno maslo, ki smo ga narezali na koščke in 2-3 žlice hladne vode.
- Dodamo naribano lupinico polovice limone.
- Testa ne gnetemo predolgo, da ne postane pretrdo.
- Postavimo v hladilnik in pustimo počivati vsaj eno uro.
- Nato ga vzamemo ven, damo v model, prebodemo z vilicami, obložimo s peki papirjem in nanj položimo suh fižol ali riž, da se testo slepo speče. Pečemo na 180 stopinj.
- Preostalo testo oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in shranimo v hladilniku.
- Med peko borovnice zmešamo z limoninim sokom (po potrebi), vanilijo in gustinom ter dvema ali tremi žlicami sladkorja.
- Ko se je testo peklo približno 20 minut, ga vzamemo ven, po njem razporedimo borovnice, po njih pa naribamo preostanek testa.
- Potresemo z drobno sesekljanimi praženimi lešniki in pečemo 30-40 minut na 180 stopinjah.
- Ohladimo pred serviranjem.
Zadnji prispevki
- Recept za bogato piščančjo juho z zelenjavo, ki jo boste pripravljali pogosto
- To je način za najhitrejše in najenostavnejše lupljenje česna
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?