Mini pite (mi jim rečemo tudi košarice) iz listnatega testa z gobami in slanino. V tem receptu vas bomo vodili skozi korake za pripravo te prijetne jedi, ki bo zagotovo navdušila vaše brbončice. Lahko jih pripravite za prilogo k zrezkom v omaki ali jeste samostojno kot prigrizek.

Sestavine

    • 300 g gob (šampinjonov), narezanih na tanke rezine
    • 100 g čebule, drobno sesekljane
    • 3 žlice olja za cvrtje
    • 20 g masla
    • 1 strok česna, mlet
    • Sol, po okusu
    • 4 rezine slanine
    • 100 g sira, narezanega
    • 1 list listnatega testa (približno 250 g)
    • Timijan ali origano, za začimbo
    • 1 jajce, stepeno

Postopek

  1. Na zmernem ognju segrejte ponev in dodajte olje za cvrtje ter maslo.
  2. Dodamo sesekljano čebulo in pražimo 5 minut, da postekleni.
  3. V ponev stresemo narezane gobe in jih pražimo še 7 do 8 minut, da postanejo mehke in zlatorjave.
  4. Med praženjem dodajte sesekljan česen in ščepec soli za izboljšan okus.
  5. Pečico segrejte na 200 do 210 °C.
  6. Na pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo na dimenzije 32×24 cm.
  7. Testo razrežemo na 6 enakih delov, če nimamo ločenih posodic, jih zložimo na kup.
  8. Pecivo položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem.
  9. Pecivo prebodemo z vilicami, da se med peko ne bo preveč napihnilo.
  10. Na vsak kvadratek peciva z žlico stresemo po 2 žlici pripravljene mešanice gob in čebule.
  11. Za dodatno aromo in okus potresemo ščepec timijana ali origana.
  12. Na gobe položimo rezino sira in rezino slanine.
  13. Jajce stepemo in z njim premažemo robove peciva. Tako bo med pečenjem nastala zlata in sijoča skorjica.
  14. Previdno prepognite kvadrate peciva in zaprite robove, da objamejo slasten nadev.
  15. Pecivo pečemo v ogreti pečici 20 do 22 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave barve.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako dodati več okusa belemu rižu?
Naslednji članekOptična iluzija: Samo genij v 11 sekundah opazi skrit sladoled na sliki