Potrebujete idejo za odlično kosilo, ki ga boste hitro pripravili, gostje pa bodo navdušeni od vseh okusov, ki se bodo prepletali v njihovih ustih? Pripravite zrezke v omaki, svinjsko vratovino, dušeno na čebuli, z gorčico in sojino omako ter začimbami, ne boste razočarani.

Sestavine

  • 2 čebulo
  • 800 g svinjske vratovine brez kosti
  • poper, sol
  • 2 žlici olja (ali masti)
  • lovorjev list
  • piment
  • 1 žlička kumine
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica worcestershire omake
  • jušna osnova (postopek, kako jo pripraviti)
  • 100 g vloženih kislih kumaric
Svinjska vratovina
Zrezki svinjske vratovine

Postopek

  • Najprej sesekljajte čebulo (priporočamo tale postopek)
  • Razrežite vratovino na zrezke in jo posolite ter popoprajte na obeh straneh.
  • V večji ponvi stopite mast in dodajte čebulo, pražite dokler ne postekleni.
  • Dodajte zrezke (naredite prostor, tako da odmaknete čebulo na stran). Popecite jo na vsaki strani enakomerno, da lepo porjavi.
  • Na meso dodajte lovorjev list in dve kroglici pimenta ter kumino.
  • Dodajte dve žlici gorčice ter worchestershire in sojino omako, premešajte, da se sestavine povežejo s čebulo.
  • Prilijte jušno osnovo. Uporabite je toliko, da bo meso popolnoma prekrito. Premešajte in pustite, da se kuha na nizkem ognju približno 2 uri.
  • Proti koncu kuhanja razrežite vložene kisle kumarice na trakce.
  • Odprite posodo in odstranite meso ter precedite omako, da ne vsebuje večjih koščkov, lovorjevega lista in pimenta. Po želji jo lahko tudi zgostite s škrobom.
  • V omako položite kisle kumarice in kuhajte še 10 minut.
  • Vrnite meso v posodo in pustite, da se še malo poduši.
  • Vaša jed je pripravljena – dober tek!

Video recept

Nasvet

Za prilogo lahko pripravite pečen krompir, riž, pire krompir ali krompirjeve svaljke, k tej jedi se vse tako zelo poda.

Prejšnji članekElon Musk je predstavil robota, ki ga bo Tesla prodajala za manj kot 20 tisoč dolarjev
Naslednji članekRecept: Enostavni, slastni in hrustljavi churrosi (sladke ocvrte palčke)