Ta sladica bogatega okusa in elegance je odlična poslastica za vsako priložnost. Je prijetno osvežilna in ni “pretežka”, zato vam ne bo obstala v želodcu.

Sestavine

  • 10 g želatine
  • 5 g želatine
  • 200 ml smetane
  • 50 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 200 ml vode
  • 40 g sladkorja
  • Sok polovice limone
  • 250 g svežih borovnic
  • Jedilna barvila za živila
  • Sveži listi mete za okras

Postopek

  • Priprava želatine: Začnite tako, da želatino razdelite v dve ločeni skodelici – 10 g v eni skodelici in 5 g v drugi. V vsako skodelico dodajte hladno vodo. Premešajte in pustite stati 7-10 minut, dokler se ne zmehča.
  • Priprava kremne mešanice: V kozici zmešajte 200 ml smetane, 50 g sladkorja in 200 ml mleka. Kozico postavite na majhen ogenj. V mešanici raztopite sladkor. Dodajte 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta.
  • Mešanje želatine: Vzemite skodelico z 10 g želatine. Dobro premešajte z kremno mešanico, dokler se popolnoma ne raztopi. To zmes postavite v hladilnik za 1 uro, da se strdi.
  • Priprava borovničeve omake: V drugi kozici zmešajte 200 ml vode, 40 g sladkorja in sok pol limone. Zmes segrevajte na zmernem ognju. Sladkor popolnoma raztopite. Dodajte 5 g želatina iz druge skodelice. Mešajte, dokler se želatina ne raztopi. Dodajte jedilno barvilo, da dosežete želeni odtenek.
  • Dodamo borovnice: V borovničevo omako nežno vmešamo 250 gramov svežih borovnic. Pustite, da se zmes ohladi.
  • Sestavljanje: Iz hladilnika vzamemo mešanico želatine in smetane. Borovničevo omako prelijemo po smetanovi zmesi v modelčkih.
  • Čas ohlajanja: Modelčke postavite v hladilnik za približno 30 minut, da se panna cotta popolnoma strdi.

Pred serviranjem borovničevo panna cotto okrasite s svežimi metinimi listi za dodaten vizualni učinek.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo genij v 11 sekundah opazi skrit sladoled na sliki
Naslednji članek5 prednosti origanovega olja