Ta sladica bogatega okusa in elegance je odlična poslastica za vsako priložnost. Je prijetno osvežilna in ni “pretežka”, zato vam ne bo obstala v želodcu.
Sestavine
- 10 g želatine
- 5 g želatine
- 200 ml smetane
- 50 g sladkorja
- 200 ml mleka
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 200 ml vode
- 40 g sladkorja
- Sok polovice limone
- 250 g svežih borovnic
- Jedilna barvila za živila
- Sveži listi mete za okras
Postopek
- Priprava želatine: Začnite tako, da želatino razdelite v dve ločeni skodelici – 10 g v eni skodelici in 5 g v drugi. V vsako skodelico dodajte hladno vodo. Premešajte in pustite stati 7-10 minut, dokler se ne zmehča.
- Priprava kremne mešanice: V kozici zmešajte 200 ml smetane, 50 g sladkorja in 200 ml mleka. Kozico postavite na majhen ogenj. V mešanici raztopite sladkor. Dodajte 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta.
- Mešanje želatine: Vzemite skodelico z 10 g želatine. Dobro premešajte z kremno mešanico, dokler se popolnoma ne raztopi. To zmes postavite v hladilnik za 1 uro, da se strdi.
- Priprava borovničeve omake: V drugi kozici zmešajte 200 ml vode, 40 g sladkorja in sok pol limone. Zmes segrevajte na zmernem ognju. Sladkor popolnoma raztopite. Dodajte 5 g želatina iz druge skodelice. Mešajte, dokler se želatina ne raztopi. Dodajte jedilno barvilo, da dosežete želeni odtenek.
- Dodamo borovnice: V borovničevo omako nežno vmešamo 250 gramov svežih borovnic. Pustite, da se zmes ohladi.
- Sestavljanje: Iz hladilnika vzamemo mešanico želatine in smetane. Borovničevo omako prelijemo po smetanovi zmesi v modelčkih.
- Čas ohlajanja: Modelčke postavite v hladilnik za približno 30 minut, da se panna cotta popolnoma strdi.
Pred serviranjem borovničevo panna cotto okrasite s svežimi metinimi listi za dodaten vizualni učinek.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak