V zimskih mesecih se prileže topla, krepčilna juha, ki nas dobro pogreje in regenerira telo po napornem delovniku. Ta juha ima neverjetno dober okus in je primerna tudi za vse tiste, ki so prejšnji večer pregloboko pogledali v kozarec in potrebujejo nekaj, da jim povrne energijo.

Sestavine

  • Svinjska rebra – 500 g
  • Čebula – 1 kos
  • Korenček – 1 kos
  • Čebula – 1 kos
  • Vložene kumare – 300 g
  • Paradižnikova pasta – 2 žlici
  • Sladkor – 2 žlički
  • Slanina – 200 g
  • Klobase za kuhanje – 150 g
  • Šunka – 200 g
  • Olive – 300 g
  • Sol – 1/2 žličke
  • Črni poper – 1/2 žličke
  • Lovorjev list – 2 kos
  • Peteršilj – 100 g
Recept: Neverjetno okusna in krepčilna juha, ki je nalašč za regeneracijo telesa
Dobra juha se dolgo kuha. Vir: Youtube

Postopek

  • Svinjska rebra damo v lonec, dodamo čebulo in korenček ter zalijemo z vodo. Kuhamo 60 minut na nizkem ognju in sproti pobiramo maščobo.
  • Sesekljamo čebulo in kisle kumarice.
  • V ponev damo olje in prepražimo čebulo (4 min).
  • Dodamo na kocke narezane kisle kumarice in paradižnikovo pasto. Pražimo 6 minut.
  • Prelijemo z 200 ml vode, damo dve žlici sladkorja in premešamo. Pokrijemo in kuhamo 15 min na nizkem ognju.
  • Narežemo slanino in jo damo v ponev, pražimo 7 minut.
  • Narežemo klobase in šunko ter dodamo k slani in pražimo 10 minut.
  • Narežemo še olive.
  • Iz lonca, v katerem so se kuhala rebra poberemo zelenjavo in dodamo meso, paradižnikovo pasto ter kapre.
  • Solimo, popramo, dodamo lovorjev list in kuhamo še 10 minut.
  • Nasekljamo peteršilj in ga posujemo po juhi, ko jo postrežemo.

Video recept

Če želite, lahko prilagodite količino mesa, ki ga uporabite v juhi.

Morda boste želeli poskusiti tudi tole:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako očistiti fuge (enostavni in učinkoviti nasveti)
Naslednji članekOptična iluzija: Ste med 2 % ljudi, ki lahko opazijo skrito številko na sliki?