Vračamo se k ustaljenim tirnicam, kar pomeni, da bomo znova zasuti z delom in nam bo primanjkovalo časa za pripravo zdravih obrokov. Mnogi so si v letu 2023 zadali cilj, ki stremi k bolj zdravemu prehranjevanju in zdravemu načinu življenja, zato bomo v prihodnjih dneh z vami podelili nekaj enostavnih in zdravih idej za kosilo. Med njimi je tudi piščanec z medom in česnom, ki je tako hitro pripravljen in okusen, da bo zagotovo večkrat na vašem jedilniku.
Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi
- sol
- poper
- moka
- 40 g masla
- 3 stroki česna
- mlada čebula
- 20 g masla
- 1 žlica svetle sojine omake
- 1 žlica kisa
- 5 žlic medu
Postopek
- Piščančje prsi razpolovimo in jih diagonalno narežemo po vrhu, da dobimo mrežo.
- Posolimo in popramo ter začimbi dobro vtremo v meso.
- V krožnik damo moko in pomokamo prsi.
- Na srednji temperaturi v ponvi raztopimo 40 g masla.
- Dodamo piščančje prsi in jih z vsake strani pečemo približno 5 minut.
- Na drobno sesekljamo česen in mlado čebulo.
- Ko so prsi dobro zapečene z obeh strani, dodamo še 20 g masla, česen, sojino omako, žlico kisa, dobro premešamo ter prilijemo še med. Prsi vmes še večkrat obrnemo, da se prepojijo z okusi.
- Tik pred koncem pečenja jih potrosimo še z mlado čebulo.
- Serviramo prelite z omako od pečenja.
- Za prilogo postrežemo svežo solato (Recept: Solata z mlado špinačo, koromačem in feta sirom)
Video recept
Še nekaj idej za zdrave jedi:
- Recept: Najboljša tunina solata, ideja za hitro in enostavno kosilo
- Recept: Solata z mlado špinačo, koromačem in feta sirom
- Recept: Zdrava sladica z ovsenimi kosmiči in orehi, ki bo presenetila
- Recept: zdrava pica z jajčevci
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki