Bližajo se toplejši dnevi in ob hudi vročini nič ne tekne bolj kot domač sladoled. Pripravite ga lahko tudi brez aparata za pripravo sladoleda in nič manj ne bo okusen, le nekaj trikov morate poznati.

Sestavine

  • 3 rumenjaki + 1 celo jajce
  • 200 g sladkorja (lahko manj po okusu)
  • 200-300 g čokoladnega namaza
  • 500 ml sladke smetane

Postopek

  • V velik lonec nalijete do ene tretjine vodo in pustite, da zavre.
  • Sladko smetano stepajte do čvrstega.
  • V skledo dajte rumenjake in eno celo jajce ter sladkor. Dajte na lonec in kuhajte na pari.
  • Vklopite električni mešalnik in mešajte približno 10 minut.
  • Po pretečenem času odstranite iz lonca.
  • Jajčno kremo zmešajte s sladko smetano z lopatko, da dobite kremasto teksturo.
  • Pripravite model in ga obložite s plastično folijo.
  • Vanj z lopatko počasi dodajte polovico kremaste osnove.
  • Vmes nalijte stopljen čokoladni namaz in prekrijte z novo plastjo sladoledne osnove.
  • Zgladite po vrhu. Okrasite s čokoladnim namazom in postavite v zamrzovalnik, da se strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe imate te bolečine, je to lahko znak, da imate prikrito sladkorno bolezen
Naslednji članekTežave z mravljami? Tako se jih znebite na enostaven način