Natrgana ali nacufana svinjina je postala priljubljena že pred časom. Je izjemno mehka in okusna. Uporabite jo lahko v burgerjih, ali kot samostojno jed s prilogo. Če imate nekaj časa, jo pripravite, navdušeni boste.
Sestavine
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 2 čajni žlički soli
- Pol čajne žličke črnega popra
- sok pol limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1600 gramov svinjine
- 400 gramov čebule
- 4 stroki česna
- 4 žlice olja za cvrtje
- 2 lovorjeva lista
- 2 žlici gorčice
- 1 čajna žlička sladke paprike v prahu
Postopek
- V skledo damo kumino, česen, poper, sol, sok limone, oljčno olje in premešamo.
- Vzamemo svinjsko stegno (v kosu) in ga dobro zmariniramo v začimbah.
- Narežemo čebulo in jo dodamo k mesu.
- Pokrijemo s folijo in pustimo stati najmanj eno uro.
- V veliko skledo (ki jo lahko uporabite v pečici) damo olje za cvrenje in prižgemo pečico na 180 stopinjah.
- Vzamemo meso, odstranimo čebulo in ga z vseh strani popečemo. Dodamo še čebulo in česen, lovorjev list, preostanek omake in pečemo nekaj minut – mešamo, da se čebula ne prime dna. Pokrijemo z pokrovom in postavimo v pečico za 90 minut.
- Po 90 minutah vzamemo iz pečice.
- V skledici zmešamo sladko papriko in gorčico ter z mešanico premažemo zgornji del mesa.
- Damo nazaj v pečico za 30 minut, tokrat brez pokrova.
- Po pretečenem času vzamemo iz pečice, obrnemo, premažemo še drugo stran in znova pečemo 30 minut.
- Vzamemo iz pečice, dolijemo vodo, pokrijemo in pečemo še 30 minut.
- Vzamemo iz pečice, obrnemo, prelijemo s 100 ml vode in znova pečemo še 30 minut.
- Vzamemo iz pečice, meso položimo na leseno desko, pokrijemo z alu folijo in pustimo, da stoji 10 minut.
- V loncu je ostala omaka, iz njega vzamemo lovorjem list, dolijemo vodo in kuhamo 10 minut.
- Prestavimo v manjšo skledo in premešamo s paličnim mešalnikom.
- Meso odvijemo, vzamemo vilice in začnemo s trganjem. Prelijemo z omako in pojedina je pripravljena.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI:
- Recept: Krompir in mleto meso, ena izmed najbolj okusnih jedi vseh časov
- Recept: Mesne kroglice v kremni omaki
- Recept: Okusni polpeti iz mletega mesa, odlična ideja za kosilo
Zadnji prispevki
- Last minute nasveti za veliko noč (2024)
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica