Natrgana ali nacufana svinjina je postala priljubljena že pred časom. Je izjemno mehka in okusna. Uporabite jo lahko v burgerjih, ali kot samostojno jed s prilogo. Če imate nekaj časa, jo pripravite, navdušeni boste.

Sestavine

  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 2 čajni žlički soli
  • Pol čajne žličke črnega popra
  • sok pol limone
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1600 gramov svinjine
  • 400 gramov čebule
  • 4 stroki česna
  • 4 žlice olja za cvrtje
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 žlici gorčice
  • 1 čajna žlička sladke paprike v prahu
Recept: Odlična natrgana svinjina (pulled pork)
Pripravljamo v loncu, ki ga lahko uporabimo v pečici. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V skledo damo kumino, česen, poper, sol, sok limone, oljčno olje in premešamo.
  • Vzamemo svinjsko stegno (v kosu) in ga dobro zmariniramo v začimbah.
  • Narežemo čebulo in jo dodamo k mesu.
  • Pokrijemo s folijo in pustimo stati najmanj eno uro.
  • V veliko skledo (ki jo lahko uporabite v pečici) damo olje za cvrenje in prižgemo pečico na 180 stopinjah.
  • Vzamemo meso, odstranimo čebulo in ga z vseh strani popečemo. Dodamo še čebulo in česen, lovorjev list, preostanek omake in pečemo nekaj minut – mešamo, da se čebula ne prime dna. Pokrijemo z pokrovom in postavimo v pečico za 90 minut.
  • Po 90 minutah vzamemo iz pečice.
  • V skledici zmešamo sladko papriko in gorčico ter z mešanico premažemo zgornji del mesa.
  • Damo nazaj v pečico za 30 minut, tokrat brez pokrova.
  • Po pretečenem času vzamemo iz pečice, obrnemo, premažemo še drugo stran in znova pečemo 30 minut.
  • Vzamemo iz pečice, dolijemo vodo, pokrijemo in pečemo še 30 minut.
  • Vzamemo iz pečice, obrnemo, prelijemo s 100 ml vode in znova pečemo še 30 minut.
  • Vzamemo iz pečice, meso položimo na leseno desko, pokrijemo z alu folijo in pustimo, da stoji 10 minut.
  • V loncu je ostala omaka, iz njega vzamemo lovorjem list, dolijemo vodo in kuhamo 10 minut.
  • Prestavimo v manjšo skledo in premešamo s paličnim mešalnikom.
  • Meso odvijemo, vzamemo vilice in začnemo s trganjem. Prelijemo z omako in pojedina je pripravljena.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdete skritega papagaja v nekaj sekundah?
Naslednji članek5 razlogov, zakaj bi morali uporabljati doma narejena (naravna) čistila za čiščenje