Kdo nima rad krompirja? Če mu dodate še mleto meso, je kombinacija odlična. Idealna za kosilo ali večerjo, čeprav je jed kar nasitna. Potrebovali boste same poznane sestavine in navdušili celo družino.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 500 g mletega mesa
  • čebula
  • 3 stroki česna
  • rdeča paprika
  • 400 ml paradižnikove mezge
  • 180 ml paradižnikove mezge
  • črne olive
  • nariban sir
  • sol, črni poper, origano, paprika, česen v prahu
  • olje
Recept: Krompir in mleto meso, ena izmed najbolj okusnih jedi vseh časov
Krompir pokrijemo in pustimo, da se peče. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Krompir olupimo in narežemo na tanke krhlje.
  • V ponev vlijemo malo olja in v njo damo krompir. Pražimo.
  • Začinimo ga s soljo, poprom, rdečo papriko, origanom in česnom v prahu.
  • Pokrijemo in ga pečemo približno 15 minut. Na polovici časa, ga premešamo in pokrijemo nazaj.
  • Krompir stresemo v pekač in ga lepo razporedimo.
  • Rdečo papriko narežemo na manjše koščke.
  • V ponev vlijemo malo olja, dodamo sesekljamo čebulo in česen. Pražimo, da zadiši.
  • Dodamo še rdečo papriko in pražimo cc. 3 minute.
  • V ponev sedaj dodamo še mleto meso, ga razdrobimo in pražimo dalje.
  • Ko meso porjavi, vlijemo 400 g pelatov in 180 g paradižnikove mezge. Začinimo s soljo, poprom in origanom ter kuhamo še vsaj 10 minut.
  • Ko je omaka pripravljena, jo polijemo čez krompir v pekaču.
  • Potresemo z naribanim sirom in po vrhu nadevamo črne olive ter potresemo z origanom.
  • Pečemo v pečici na 220 stopinj, 10 – 15 minut.

Video recept

Še nekaj jedi s krompirjem:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdete skrit telefon na sliki v 7 sekundah?
Naslednji članek5 načinov, kako uporabiti zobno pasto (poleg njene očitne uporabe)


2 KOMENTARJI

Comments are closed.