Potrebujete dobro idejo za kosilo? Pripravite polpete iz mletega mesa, ki bodo všeč vsem družinskim članom (razen tistim, ki ne jejo mesa). So rahli, okusni in za prilogo lahko pripravite več različnih stvari. Odlično se k polpetom poda pire krompir, krompirjeva solata pa tudi riž.
Sestavine
- Čebula 500 g
- Žlica masla
- Sladkor 1 žlička
- Sol 1 žlica
- Parmezan 100 g
- Mleto meso 500 g (govedina in svinjina)
- jajce
- Drobtine 60 g
- Česen 3 stroki
- Peteršilj
- Moka
- Olje
Postopek
- Čebulo narežete na kolutke.
- V lonec date maslo in čebulo, sol ter sladkor, pražite, nato pokrijte s pokrovko, dušite 5 minut. Odkrijte ter pustite, da se praži vsaj 30 minut, če se vmes začne žgati, prilijte malo vode. Ko je karamelizirana, pustite, da se ohladi.
- V skledo naribajte parmezan, dodajte mu mešanico mletega mesa, jajce, drobtine, 3 stroke strtega česna, nasekljan svež peteršilj, poper, sol po okusu ter karamelizirano čebulo.
- Vse sestavine dobro premešajte in oblikujte polpetke v velikosti spodnjega dela dlani. Povaljajte jih v navadni moki in položite na krožnik.
- Polpetke specite na vročem olju.
- Zraven se odlično poda pire krompir, ali krompirjeva solata.
Video recept
Še nekaj odličnih receptov:
- Recept: Najboljši zrezki v omaki, kar jih boste kdaj jedli
- Recept: Tako naredite božansko mehka piščančja bedra
- Recept: Najboljši losos v omaki, kar ga boste kdaj jedli!
- Recept: Tako okusnih testenin še niste jedli, to preprosto morate poskusiti
Zadnji prispevki
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo