Potrebujete dobro idejo za kosilo? Pripravite polpete iz mletega mesa, ki bodo všeč vsem družinskim članom (razen tistim, ki ne jejo mesa). So rahli, okusni in za prilogo lahko pripravite več različnih stvari. Odlično se k polpetom poda pire krompir, krompirjeva solata pa tudi riž.
Sestavine
- Čebula 500 g
- Žlica masla
- Sladkor 1 žlička
- Sol 1 žlica
- Parmezan 100 g
- Mleto meso 500 g (govedina in svinjina)
- jajce
- Drobtine 60 g
- Česen 3 stroki
- Peteršilj
- Moka
- Olje

Postopek
- Čebulo narežete na kolutke.
- V lonec date maslo in čebulo, sol ter sladkor, pražite, nato pokrijte s pokrovko, dušite 5 minut. Odkrijte ter pustite, da se praži vsaj 30 minut, če se vmes začne žgati, prilijte malo vode. Ko je karamelizirana, pustite, da se ohladi.
- V skledo naribajte parmezan, dodajte mu mešanico mletega mesa, jajce, drobtine, 3 stroke strtega česna, nasekljan svež peteršilj, poper, sol po okusu ter karamelizirano čebulo.
- Vse sestavine dobro premešajte in oblikujte polpetke v velikosti spodnjega dela dlani. Povaljajte jih v navadni moki in položite na krožnik.
- Polpetke specite na vročem olju.
- Zraven se odlično poda pire krompir, ali krompirjeva solata.
Video recept
Še nekaj odličnih receptov:
Zadnji prispevki
- Krompirja nikoli ne shranjujte na tem mestu, če želite, da bo dolgo obstal
- 5 feng shui trikov: Kako to jesen popestriti svoj dom
- Kako ravnati z rastlinami jeseni: Malo svetlobe in veliko ljubezni za lepši življenjski prostor
- Recept za božanske čokoladne mileram kocke
- Moški, rojeni pod temi znaki zodiaka, na svoje ženske gledajo kot kraljice