Si želite nekaj sladkega in okusnega, vendar nimate veliko časa za pripravo? Za vas smo našli recept, ki je pripravljen v 10 minutah in še kuhinje ne boste umazali preveč.
Sestavine
- Kokosova moka (količina je odvisna od pladnja, ki ga boste uporabili)
- 4 skodelice mleka (1 liter)
- 3/4 skodelice sladkorja (170 g)
- 1 in 3/4 skodelice večnamenske moke (200 g)
- 7 g vanilijevega sladkorja
- 1/4 skodelice masla (60 g)
- 1 skodelica smetane za stepanje 35% (250 ml)
- 2 žlici sladkorja (25 g)
- 1/2 skodelice orehov (50 g)
- nekaj polovičk orehov za okras
Postopek
- Pripravite pladenj, ki naj ne bo premajhen (40 x 30 cm bo odličen).
- Nanj potresite kokosovo moko (naj bo grobo mleta), tako da zapolnite ves pladenj. Dajte na stran.
- Pripravite lonec in vanj vlijte mleko, dodajte sladkor (170 g), vso moko in premešajte, da nimate grudic.
- Lonec postavite na štedilnik in kuhajte na nizkem ognju – mešajte, da dobite tekočo in gosto maso.
- V mešanico dodajte vanilijev sladkor, maslo ter še vedno mešajte nad nizkim ognjem, dokler se sestavine ne stopijo.
- Prelijte v pladenj, čez kokosovo moko (glejte video).
- Postavite na hladno za 3-4 ure.
- Smetano za stepanje vlijte v posodo, dodajte 25 g sladkorja in stepajte do čvrstega.
- Prinesite ohlajeno “testo na pladnju” in nanj namažite stepeno sladko smetano.
- Narežite na 12 kosov in vsak kos posipajte z narezanimi orehi.
- Oblikujte v roladice in okrasite s polovičkami orehov (glejte video).
Video recept
Nasvet
- Namesto orehov lahko uporabite lešnike.
- Namesto kokosove moke lahko prav tako uporabite zdrobljene lešnike ali orehe.
PRIPRAVITE TUDI: Recept: Odlične in hrustljave kroglice brez peke in brez sladkorja
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku