Krompir je univerzalna zelenjava, ki v slovenski kulinariki ne sme manjkati na krožniku. Lahko ga pripravimo na različne načine, a tega zagotovo še niste poskusili. V tem receptu bomo pripravili hamburger, ki bo za bombetko imel krompir, polnilo pa je pripravljeno iz piščančjih prsi. Božansko!

Sestavine

  • 400 g krompirja
  • sol
  • 300 g piščančjih prsi
  • čebula
  • črni poper
  • sladka paprika
  • peteršilj
  • suhi česen
  • jajce
  • 1 žlica moke
  • 2 paradižnika
  • 100 g mozzarela sira
Recept: Okusno kosilo s krompirjem in piščančjimi prsmi (morate poskusiti)
Na polovico nadevajte sestavine in prekrijte z drugo polovico. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Krompir olupite in naribajte.
  • Posolite ga.
  • Piščančja prsa narežite na kocke in jih specite v ponvi na malo olja.
  • Sesekljajte čebulo (uporabite ta postopek) in jo dodajte v ponev.
  • Sesekljajte peteršilj.
  • Krompir, ki ste ga prej posolili, ožemite z rokami in prestavite v skledo.
  • Piščančja prsa posolite, popoprajte in dodajte sladko rdečo papriko. Odstavite iz ognja.
  • Krompirju dodajte jajce, moko in poper ter dobro premešajte.
  • Na ponev dajte malo olja in iz krompirja oblikujte tanko pleskavico. Pokrijte in pecite 5 minut.
  • V tem času narežite paradižnik.
  • Po pretečenih 5 minutah obrnite vašo krompirjevo “pleskavico” in znova pokrijte ter pecite dalje.
  • Narežite mozzarelo.
  • Ko je krompirjeva pleskavica pečena z obeh strani, na polovico zgornje strani dodajte piščančja prsa, peteršilj, paradižnik in mozzarelo ter prekrijte z drugo polovico.
  • Pecite še 3 minute in vaša jed je pripravljena.

Video recept

Morda boste želeli poskusiti tudi tole:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Koliko živali lahko najdete v slonu v samo 15 sekundah?
Naslednji članekTako hitro očistite prho (tuš) in razlogi, zakaj morate nemudoma to storiti